Verdures al romaní

Verdures al romaní

Aquesta recepta senzilla de verdures al romaní és molt resultona i fàcil de fer.   A més a més es poden utilitzar les verdures que vosaltres vulgueu (potser les de “fulles” millor que no…), ja que de fet a la recepta es combinen les carxofes amb porros i jo ho vaig fer amb mongeta verda. Es una recepta turca.

 

Ingredients :

  • 4 carxofes
  • 300 gr de mongeta tendra
  • 1 carbassó
  • 3 cullerades de sucre
  • El suc de dues llimones
  • 2 grans d´all
  • Mig litre d´aigua mineral
  • Unes branques de romaní, millor fresc
  • sal i pebre
  • paper de forn

Com fer la recepta de les verdures al romaní:

  1. Prepareu les carxofes tallant-les a quarts i deixant-les en un bol amb aigua i farina disolta (hi ha qui en comptes de farina hi posa suc de llimona).
  2. Talleu i renteu les mongetes (jo ja les vaig comprar preparades en un lloc de confiança). Si teniu paper de forn en  talleu un cercle de la mida de l´olla (de base ampla) que aneu a utilitzar i fent´hi un forat al mig.
  3. Talleu el carbassó i prepareu una aigua amb suc de llimona i sucre per fer una mena de cocció agredolça.
  4. Poseu les mongetes al fons de la cassola, les carxofes i el carbassó a sobre i finalment el romaní.
  5. Hi afegiu el liquid i ho tapeu amb el paper de forn.
  6. Tapeu parcialment la cassola i ho deixeu coure a foc mitjà durant uns 20-25 minuts. Us quedaran unes verdures absolutament delicioses! 
  7. Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un petit vídeo de la recepta:

 

0 comentaris a ;ldquo;Verdures al romaní;rdquo;

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *