Aquesta recepta senzilla de verdures al romaní és molt resultona i fàcil de fer. A més a més es poden utilitzar les verdures que vosaltres vulgueu (potser les de “fulles” millor que no…), ja que de fet a la recepta es combinen les carxofes amb porros i jo ho vaig fer amb mongeta verda. Es una recepta turca.
Ingredients :
- 4 carxofes
- 300 gr de mongeta tendra
- 1 carbassó
- 3 cullerades de sucre
- El suc de dues llimones
- 2 grans d´all
- Mig litre d´aigua mineral
- Unes branques de romaní, millor fresc
- sal i pebre
- paper de forn
Com fer la recepta de les verdures al romaní:
- Prepareu les carxofes tallant-les a quarts i deixant-les en un bol amb aigua i farina disolta (hi ha qui en comptes de farina hi posa suc de llimona).
- Talleu i renteu les mongetes (jo ja les vaig comprar preparades en un lloc de confiança). Si teniu paper de forn en talleu un cercle de la mida de l´olla (de base ampla) que aneu a utilitzar i fent´hi un forat al mig.
- Talleu el carbassó i prepareu una aigua amb suc de llimona i sucre per fer una mena de cocció agredolça.
- Poseu les mongetes al fons de la cassola, les carxofes i el carbassó a sobre i finalment el romaní.
- Hi afegiu el liquid i ho tapeu amb el paper de forn.
- Tapeu parcialment la cassola i ho deixeu coure a foc mitjà durant uns 20-25 minuts. Us quedaran unes verdures absolutament delicioses!
- Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un petit vídeo de la recepta:
Reblogged this on Celler-Adocse.