Albergínies al forn marinades

La textura que s´aconsegueix en aquesta recepta és sorprenent. Unes albergínies al forn marinades després d´haver-les refredat durant 24 hores! Bé, el mínim recomanat és de tres hores, però si ho deixeu a la nevera d´una dia per l´altre encara estaran més bones. La veritat, si no us ho expliquen mai haguessiu dit que les albergínies estaven fetes al forn! El plat pot servir com a entrant juntament amb altres mini plats, com a aperitiu, i també com a acompanyament d´algun plat de carn blanca a la planxa o de peix.

Ingredients:

  • 2 albergínies grosses
  • 1 dent d´all
  • 1 tros de gingebre fresc
  • 1 llima
  • 1 cullerada d´alfàbrega fresca picada (mig manat)
  • 1 cullerada de menta fresca picada
  • Oli d´oliva extra verge
  • sal, sucre, pebre

 

Com fer la recepta d´albergínies al forn marinades:

 

  1. Tallem les albergínies a rodanxes d´un dit de gruix i les posem en un bol amb força aigua i sal amb un pes a sobre, així ens assegurem que estan sumergides de debò, uns vint minuts.
  2. Passada aquesta estona les sequem i enfornem a 180 graus 25 minuts, en una safata sense superposar-les.
  3. Mentrestant podeu preparar la marinada barrejant l´oli (unes quantes cullerades) amb el suc de la llima, l´all i el gingebre a trossos, mitja cullerada de sucre, la menta i l´alfàbrega picades.
  4. Quan les albergínies s´hagin refredat  les poseu en un tupper o recipient que pogueu tapar, hi tireu la marinada per sobre i ho reserveu a la nevera un mínim de tres hores, ideal d´un dia per l´altre!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *