Albergínies al vapor

Albergínies al vapor

Albergínies al vapor és un “sí” claríssim, per molt que d´entrada pugui sorprendre, sobretot per la salsa que porten,una fantàstica combinació de pasta de miso, sake i mirin, acompanyat de llavors de sèsam torrades. Ideal com a entrant, sobretot si va acompanyat d´altres maneres de cuinar albergínies o quelcom similar per picar.

Ingredients:

  • 1 albergínia
  • 2 cullerades de sake
  • sal maldon
  • 1 cullerada de llavors de sèsam
  • 2 cullerades de pasta de miso miso 
  • 1 cullerada de mirin,
  • un xic d´ichimi togarashi (picant….el que trobeu o tingueu a mà)

 

Com fer la recepta d´albergínies al vapor:

  1. Peleu i talleu les alberginies verticalment, tireu-hi el sake per sobre, un xic de sal maldon i les deixeu reposar en un bol uns vint minuts
  2. Tot seguit les feu al vapor.Utilitzeu el líquid d´haver-les marinat i suficient aigua per evitar que es cremi. El temps de cocció dependrà del tipus d´albergínia que utilitzeu. Si opteu per les orientals, liles i molt llargues, de poc diàmetre, serà d´uns deu minuts màxim. Si utilitzeu les de sempre que trobem als nostres mercats el temps es doblarà, uns vint minuts.
  3. Escalfeu/torreu les llavors de sèsam en una paella sense oli, 
  4. Barregeu la pasta de miso, el mirin i una mica del líquid de la cocció de les albergínies, el necessari per aconseguir una salsa cremosa. Incorporeu-hi les llavors de sèsam.
  5. Quan les albergínies estiguin fredes les barregeu amb la salsa de sèsam i el bitxo japonès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *