Fantàstica recepta…amb un únic però: les proporcions de la salsa a la recepta del llibre no són les adequades, almenys a mi em va quedar massa forta, així que rebaixeu una mica la proporció d´all negre…o poseu més iogur.
Ingredients:
3 albergínies tallades a rodelles (rodanxes), 8 dens d´all negre
oli d´oliva, 200 gr de iogur grec, 1 cullerada de suc de llimona
4 grans d´all, 1 xili vermell, unes quantes fulles d´alfàbrega
una mica d´anet fresc, unes quantes fulles d´estragó fresc (o sec)
Farem les albergínies al forn, amb oli, sal i pebre. Una mitja hora ben bona amb el forn a 200 graus. Per a fer la salsa heu de triturar l´all negre amb el iogur, dues cullerades d´oli i dues de suc de llimona. Si queda massa forta, molt fosca, doncs més iogur. Piqueu les herbes i fregiu els grans d´all laminats per posar-los per sobre, juntament amb el xili vermell tallat a rodelles (si l´utilitzeu). Un excel.lent entrant i fins i tot plat únic si l´acompanyeu amb arròs integral.