Plat xinès, vegetarià, fàcil i ràpid de preparar. Què més voleu?
Ingredients:
400 gr d´albergínies…si pot ser, petites i allargades.
1/2 pebrot vermell
1/2 ceba vermella
250 gr de tofu
bolets secs
per a la salsa: fons de verdura, salsa vegetariana d´ostres, salsa de soja clara, 1 culleradeta de midó de blat
250 gr d´arròs integral basmati
Començarem bullint l´arròs, després d´haver-lo remullat, amb mig litre d´aigua, tapat, a foc lent. mentrestant hidratem els bolets amb aigua calenta i els deixem reposar, a la mateix aigua, una estona (jo vaig utilitzar shiitake, però el que trobeu). El tofu es talla a daus i es deixa macerant amb la salsa d´ostres (la meva no era pas vegetariana) i la salsa de soja uns quinze minuts. Fregiu l´albergínia apart i després l´incorporeu a un wok on haureu saltejat el pebrot, els bolets i el tofu. I finalment la salsa, després d´haver portat a ebullició els seus ingredients (el midó, diluit en una mica d´aigua, tirant-lo quan la resta estigui bullint). L´arròs el podeu servir apart o, com jo, barrejar-lo directament amb la resta d´ingredients. Boooníssim!