L´all cremat de lluerna és senzillament un suquet que reb el nom d´all cremat perquè en primera instància es sofregeixen fins al límit, ben marrons, els alls. Per la resta, és un suquet de peix dels de tota la vida amb tomàquet ratllat. S´utilitza qualsevol peix de carn consistent, des d´una escòpora fins a una lluerna passant per un mero, un rap o el que us agradi més. Un clàssic etern.
Ingredients :
- Una lluerna
- 1/2 cabeça d´alls
- 4 tomàquets madurs
- 1/2 litre de brou de peix (o més)
- 300 gr de patates
- sal i pebre
- julivert
- qualsevol fruit sec x la picada
Com fer la recepta de l´all cremat de lluerna:
- Sofregiu els alls laminats fins que estiguin ben marrons, els reserveu.
- En el mateix oli hi tireu el tomàquet ratllat. Sofregiu-lo bé, a consciència.
- Tireu-hi les patates tallades a daus o a rodanxes, les enrossiu.
- Mulleu amb el brou de peix i deixeu coure fins que les patates estiguin ben tovetes i el brou estigui ben reduit.
- Incorporeu la lluerna, tallada a rodanxes i salpebrada. En sis minuts, tres per banda, ho tindreu llest. Al final hi podeu afegir una picada amb els alls resevats, julivert i algun fruit sec.
- I ho serviu amb unes quantes patates i un parell o tres de talls per persona.
- Amb aquesta recepta us recomano un espectacular vi del Celler Cooperatiu d´Espolla que s´anomena La Porta Vermella. No sé si en queda perquè forma part d´una sèrie que s´anomena Vins de Postal i que cada any són diferents…Intenteu-ho, és una garnatxa blanca de traca i mocador.
I us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: