La mundialment famosa amanida Cèsar . Amb pollastre a la planxa, tot i que la gràcia és la salsa…i un molt bon enciam, de fulles més aviat dures.
Ingredients :
- 1 enciam de fulles dures
- 40 grams de parmesà ratllat
- 4 filets d´anxoves
- 2 rovells d´ou
- un pit de pollastre filetejat
- una mica més de parmesà ratllat per al final…
- “picatostes” (pà a daus fregit…si el feu a casa…)
- 1 dent d´all (opcional)
- una cullerada de mostassa de Dijon
- 2 cullerades de vinagre de xerès
- oli d´oliva 0.4 o de girasol
Com fer la recepta de l´amanida Cesar:
- Marinem breument els filets de pollastre amb sal, pebre, orenga, suc de llimona i oli d´oliva.
- Els fem a la planxa, els tallem a tires i ho reservem.
- Fem la salsa amb els rovells, les anxoves, quasi tot el parmesà, les gotetes de vinagre, oli de girasol i si voleu una cullerada de mostassa i un gra d´all. Ho emulsionem bé i reservem.
- Netegem l´enciam.
- Ho barregem tot menys les torradetes de pa, que van per a l´emplatat final.
- Rectifiquem si cal de sal i pebre i ho servim amb una mica més de parmesà ratllat i els “picatostes”.
- Amb aquesta recepta us recomano un vi blanc amb personalitat, com aquest chardonnay de Nova Zelanda, menys contundent que els europeus i amb igual o més acidesa, ideal per a una amanida com aquesta.
- I us adjuntem un enllaç al nostre canal de youtube per si voleu veure un video de la recepta: https://youtu.be/enCIy18FoLE