Amanida Cèsar

Amanida Cèsar

La mundialment famosa amanida Cèsar .  Amb pollastre a la planxa, tot i que la gràcia és la salsa…i un molt bon enciam, de fulles més aviat dures.

Ingredients :

  • 1 enciam de fulles dures
  • 40 grams de parmesà ratllat
  • 4 filets d´anxoves
  • 2 rovells d´ou
  • un pit de pollastre filetejat
  • una mica més de parmesà ratllat per al final…
  • “picatostes”  (pà a daus fregit…si el feu a casa…)
  • 1 dent d´all (opcional)
  • una cullerada de mostassa de Dijon
  • 2 cullerades de vinagre de xerès
  • oli d´oliva 0.4 o de girasol

Com fer la recepta de l´amanida Cesar:

  1. Marinem breument els filets de pollastre amb sal, pebre, orenga, suc de llimona i oli d´oliva.
  2. Els fem a la planxa, els tallem a tires i ho reservem.
  3. Fem la salsa amb els rovells, les anxoves, quasi tot el parmesà, les gotetes de vinagre, oli de girasol i si voleu una cullerada de mostassa i un gra d´all. Ho emulsionem bé i reservem.
  4. Netegem l´enciam.
  5. Ho barregem tot menys les torradetes de pa, que van per a l´emplatat final.
  6. Rectifiquem si cal de sal i pebre i ho servim amb una mica més de parmesà ratllat i els “picatostes”.
  7. Amb aquesta recepta us recomano un vi blanc amb personalitat, com aquest chardonnay de Nova Zelanda, menys contundent que els europeus i amb igual o més acidesa, ideal per a una amanida com aquesta.
  8. I us adjuntem un enllaç al nostre canal de youtube per si voleu veure un video de la recepta: https://youtu.be/enCIy18FoLE

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *