Amanida de carxofes amb mozzarella de bufala i llimona confitada

Amanida de carxofes amb mozzarella de bufala i llimona confitada

Aquesta amanida de carxofes amb mozzarella de bufala i llimona confitada és una petita gran revelació, una troballa formidable, i a més a més la podeu fer a qualsevol època de l´any perquè no es necessari, en absolut, fer-la amb carxofes fresques. De fet, us recomano fer-la amb mini carxofes congelades. I la llimona…va la pena que la tingueu, la recepta. està penjada al blog..bàsicament heu de tenir llimones amb sal, primer amb un pes a sobre i després tancades en un pot amb el seu suc tres setmanes.

Ingredients:

 • 3 cabdells
 • 1 bossa de carxofes baby congelades/en conserva
 • 1 llimona confitada
 • 2 mozzarella de bufala de Campana de 125 gr
 •  sal i pebre
 • za´atar (opcional)

Com fer l´amanida de carxofes amb mozzarella de bufala i llimona confitada:

 1. Renteu i talleu els cogollos. Reserveu-ho.
 2. Carxofes: si les compreu en conserva no haureu pas de fer res, venen tallades normalment. Si opteu per les congelades doncs poseu aigua a bullir i tot seguit hi fiqueu les carxofes. Quan siguin descongelades estaran a punt. les referdeu i les reserveu.
 3. Talleu a dauets la llimona confitada.
 4. Sobre la mozzarella de bufala, vaig utilitzar-ne dues de 200 grams cadascuna i va resultar excessiu. Us recomano que per a quatre persones compreu les bosses petites, les de 125 gr.
 5. Munteu el plat amb l´enciam a sota, tot seguit les carxofes, després la mozzarella i finalment la llimona. Si voleu ho culmineu amb za´atar o orenga. Crec que a la recepta original de l´Ottolenghi utilitzava alfàbrega fresca.
 6. I us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veire un petit video de la recepta:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *