Aquesta amanida de fideus i carbassa és tota una troballa. Inspirada en una recepta de Yottam Ottolenghi, vaig estar dubtant de fer-la fins que vaig aconseguir donar-li la meva visió i, també, quan vaig veure que realment era millor que seguís sent una amanida temperada, ni freda ni calenta, més que un plat de fideus amb carbassa. El resultat és un plat únic molt fresc, gustós i sorprenent.
Ingredients:
- 1/4 carbassa tipus violí
- 100 gr de fideus udon secs
- una safata petita de tirabecs
- 3 raves
- 1 tros de gingebre fresc
- uns quants crèixems, a ull, com us vingui de gust
- 60 ml de vinagre d´arròs
- 1 culleradeta de sucre
- sal
- una culleradeta d´oli de sèsam
- unes quantes fulles d´alfàbrega
- uns cullerada de llavors de sèsam negre
Com fer la recepta d´amanida de fideus i carbassa:
- Posem a escalfar el vinage en un cassó petit amb el sucre, el gingebre tallat petit i una mica de sal. Quan s´hagi dissolt tot ho retirem i ho reservem, servirà per marinar la carbassa.
- Posem aigua a bullir per coure el fideus tipus “udon”. Quan siguin cuits els passem per aigua freda i els reservem.
- Tallem la carbassa a bastonets…una mica gruixuts…bé, més o menys com els de la foto. Els fem a la planxa, marcant-la per totes les bandes, assegurant-nos que quedin cuits però no excessivament tous, no se´ns han de trencar.
- Retirem les “cues” dels tirabecs. Posem aigua a bullir per escaldar-los.
- Tallem els raves a rondanxes i els tirabecs a juliana
- Posem la carbassa en un recipient on es pugui tirar-li el vinagre amb el gingebre i marinar-la uns deu minuts
- Ja ho tenim tot apunt per emplatar, com us vingui de gust, afegint-hi alfàbrega picada, oli de sèsam, els crèixems i finalment les llavors de sèsam. Super recomanada!