A la recepta original s´utilitza espelta en comptes del blat sarraí que vaig usar jo, i també inclou rúcula. Jo, per raons pràctiques, vaig optar per una magnífica escarola que tenia a la nevera, però vaja, la rúcula em sembla una opció magnífica.
Ingredients:
2 bulbs de fonoll, un bon manat de rúcula/escarola/enciams variats, vinagre
una taronja, 4/8 cullerades de blat sarraí (depenent de la gana…), sal i pebre
Farem el fonoll al forn, salpebrat i amb un raig d´oli, tallat a làmines, ni molt gruixudes ni molt primes. Posarem a bullir aigua per coure el blat sarraí, heu de pensar que triga uns quinze minuts aprox. I amb la taronja intentarem treure´n grills sense la pell. Feu-ho amb un plat de sopa a sota i així reculliu tot el suc que perdreu en l´operació i amb ell feu una bona vinagreta per amanir un plat molt bo que es pot convertir en únic si augmenteu les quantitats de tot, sobretot de blat sarraí.