Inspirada directament en una amanida que feia un bon amic meu, aquesta és una recepta d’amanida de llenties superràpida de fer. És molt senzilla i equilibrada de nutrients. A més li posarem remolatxa, ceba i bacallà per donar-li un toc especial.
Ingredients (2 px):
- 200 gr de llenties cuites
- 200 grams de bacallà esqueixat
- mitja ceba vermella
- 4 remolatxes mitjanes cuites
- cibolet
- mitja llimona
- sal, pebre
- oli extra verge
Com fer la Amanida de llenties
Poseu primer a marinar la ceba vermella amb el suc de la mitja llimona. Talleu a trossos petits el bacallà esqueixat, ja remullat i al punt de sal, i feu el mateix amb la remolatxa. Barregeu tots els ingredients, afegiu-hi la ceba, amaniu-ho amb una dosis generosa d´oli extra verge, sal i pebre i reserveu-ho a la nevera una estoneta abans de menjar-ho, tot i que també ho podeu fer directament.
A aquesta amanida se li podeu treure o posar ingredients al vostre gust, tot i que la base original és la remolatxa, les llenties i la ceba. A partir d´aquests tres ingredients jo a vegades hi posa tomàquet i pebrot vermell i verd a més a més del bacallà, o en comptes de, i queda també boníssima.
Pots veure més receptes d’amanida aquí: Veure receptes
Reblogged this on Celler-Adocse.