Amanida de llenties

Inspirada directament en una amanida que feia un bon amic meu, aquesta és una recepta d’amanida de llenties superràpida de fer. És molt senzilla i equilibrada de nutrients. A més li posarem remolatxa, ceba i bacallà per donar-li un toc especial.

Ingredients (2 px):

  • 200 gr de llenties cuites
  • 200 grams de bacallà esqueixat
  • mitja ceba vermella
  • 4 remolatxes mitjanes cuites
  • cibolet
  • mitja llimona
  • sal, pebre
  • oli extra verge

 

Com fer la Amanida de llenties

Poseu primer a marinar la ceba vermella amb el suc de la mitja llimona. Talleu a trossos petits el bacallà esqueixat, ja remullat i al punt de sal, i feu el mateix amb la remolatxa. Barregeu tots els ingredients, afegiu-hi la ceba, amaniu-ho amb una dosis generosa d´oli extra verge, sal i pebre i reserveu-ho a la nevera una estoneta abans de menjar-ho, tot i que també ho podeu fer directament.

A aquesta amanida se li podeu treure o posar ingredients al vostre gust, tot i que la base original és la remolatxa, les llenties i la ceba. A partir d´aquests tres ingredients jo a vegades hi posa tomàquet i pebrot vermell i verd a més a més del bacallà, o en comptes de, i queda també boníssima.

Pots veure més receptes d’amanida aquí: Veure receptes

0 thoughts on “Amanida de llenties”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *