Amanida de verdures

Cosina germana dels antipasti que vaig ensenyar fa poc, aquesta amanida  de verdures es diferencia de l´altra pel fet que aquestes es fregeixen  en comptes de fer-les a la planxa,  i també perquè  la vinagreta és diferent.

Ingredients:

  • 1 albergínia
  • 2 carbassons mitjanets
  • 2 pebrots vermells mitjans
  • fulles d´enciams variats
  • encenalls de parmesà
  • 2 dents d´alls
  • unes fulles de menta
  • ceba tendra
  • unes quantes fulles d´alfàbrega
  • oli extra verge
  • sal, pebre
  • viangre de mòdena
  • viangre de vi
  • gingebre en pols

 

Com fer la recepta d´amanida de verdures:

  1. Escalfem el forn a 180 graus per escalivar els pebrots. Els tindrem entre 35 i 45 minuts si ho fem a la manera tradicional, amb el forn amb escalfor a dalt i a baix, i la meitat de temps si ho fem només amb el gratinador. Queda millor, més cruixent, més gustós, però ho heu d´estar vigilant constantment perquè si no es cremaran ràpidament. Heu d´anar obrint i tancant el forn per anar canviant-los de posició.
  2. Tallem l´albergínia  a rodanxes i la fregim. Reservem en un plat amb paper de cuina.
  3. Fem el mateix amb el carbassó, també a rodanxes. I el reservem de la mateixa manera que l´albergínia.
  4. Per fer la vinagreta juntem en un bol unes quantes cullerades soperes d´oli (entre 4 i 8), una o dues de vinagre de mòdena, una de vinagre de vi, una mica de gingebre en pols, una mica de sal i pebre. Piquem les fulles d´alfàbrega i de menta i les afegim a la vinagreta.
  5. Amb un pelador de patates fem les virutes de parmesà.
  6. Tan bon punt els pebrots estiguin, primer de tot els deixem refredar. Millor si ho feu dins d´una bossa, podreu treure la pell més fàcilment. Quan s´hagin refredat els tallem a làmines i els reservem.
  7. Moment d´emplatar i per tant de juntar-ho tot: les tires de pebrot amb els carbassons i l´albergínia, afegim les fulles d´enciams variats (també les podeu posar com a base) i ruixem amb la vinagreta, posant per sobre les virutes de parmesà.

0 thoughts on “Amanida de verdures”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *