Cosina germana dels antipasti que vaig ensenyar fa poc, aquesta amanida de verdures es diferencia de l´altra pel fet que aquestes es fregeixen en comptes de fer-les a la planxa, i també perquè la vinagreta és diferent.
Ingredients:
- 1 albergínia
- 2 carbassons mitjanets
- 2 pebrots vermells mitjans
- fulles d´enciams variats
- encenalls de parmesà
- 2 dents d´alls
- unes fulles de menta
- ceba tendra
- unes quantes fulles d´alfàbrega
- oli extra verge
- sal, pebre
- viangre de mòdena
- viangre de vi
- gingebre en pols
Com fer la recepta d´amanida de verdures:
- Escalfem el forn a 180 graus per escalivar els pebrots. Els tindrem entre 35 i 45 minuts si ho fem a la manera tradicional, amb el forn amb escalfor a dalt i a baix, i la meitat de temps si ho fem només amb el gratinador. Queda millor, més cruixent, més gustós, però ho heu d´estar vigilant constantment perquè si no es cremaran ràpidament. Heu d´anar obrint i tancant el forn per anar canviant-los de posició.
- Tallem l´albergínia a rodanxes i la fregim. Reservem en un plat amb paper de cuina.
- Fem el mateix amb el carbassó, també a rodanxes. I el reservem de la mateixa manera que l´albergínia.
- Per fer la vinagreta juntem en un bol unes quantes cullerades soperes d´oli (entre 4 i 8), una o dues de vinagre de mòdena, una de vinagre de vi, una mica de gingebre en pols, una mica de sal i pebre. Piquem les fulles d´alfàbrega i de menta i les afegim a la vinagreta.
- Amb un pelador de patates fem les virutes de parmesà.
- Tan bon punt els pebrots estiguin, primer de tot els deixem refredar. Millor si ho feu dins d´una bossa, podreu treure la pell més fàcilment. Quan s´hagin refredat els tallem a làmines i els reservem.
- Moment d´emplatar i per tant de juntar-ho tot: les tires de pebrot amb els carbassons i l´albergínia, afegim les fulles d´enciams variats (també les podeu posar com a base) i ruixem amb la vinagreta, posant per sobre les virutes de parmesà.
Reblogged this on Celler-Adocse.
Té molt bona pinta, provaré de fer-la aviat. Gràcies. Salut