Aquesta no és la recepta clàssica d´ànec a la taronja, sinó una de ben especial, i especiada, on vaig optar per utilitzar només les cuixes i ales d’aquesta au tant fantàstica. Diria que és d´un llibre que es diu “Citrus”, cuina amb cítrics, deliciós. De fet crec recordar que la recepta és amb taronja amarga, però jo la faig amb taronja normal. Recomano per cert que utilitzeu la carcassa per fer un brou i així acabar de donar un toc brutal al plat, una veritable delicatessen pel paladar.
Ingredients per fer la recepta:
- 1 ànec mut…o 4 cuixes i les seves ales (millor)
- 1 cabessa d´alls,
- 50 gr de gingebre,
- mig litre de suc de taronja (o 250 i 250 de brou d´ànec)
- 2 cullerades de salsa de peix,
- 2 cullerades de sucre de canya integral,
- 2 llavors d´anís estrellat
- 3 xilis vermells,
- 3 talls de lemon grass,
- un manat de ceba tendra
- oli d´oliva,
- sal i pebre
Com fer Ànec a la taronja
- En una cassola sense oli marquem les cuixes i les ales d’ànec, salpebrades. Les reservem
- En el greix que haurà deixat anar la bèstia hi sofregim els alls i el gingebre, el xili i el lemon grass tallat a talls grossos (així després els podreu retirar amb més facilitat).
- Moment de posar-hi l´anís, la ceba i el sucre. Fem que tot plegat es cogui lentament durant vint minuts ben bons.
- Recuperem els talls d´ànec, posant-los de nou a la cassola amb el suc de taronja, el brou (opcional) i la salsa de peix.
- Tapem i deixem coure més o menys una horeta/hora i mitja.
Podem servir-ho tal qual o acompanyat d´arròs basmati.
Altres receptes amb ànec: Veure receptes