Aquesta recepta d´ànec amb verdures i pinya, originària de Myanmar, l´antiga Birmània, és una passada. Intensa, saborosa, fresca, una veritable explosió de sabors asiàtic que et fa estimar encara més aquesta cuina tan espectacular. Porta gingebre, el tret distintiu d´un plat juntament amb la pinya,en el que es un contrast de sabors magnífic.
Ingredients:
- 2 o 3 magrets d´ànec, depenent de la seva mida
- 2 grans d´all,
- un bon tros de gingebre fresc,
- 2 xilis vermells (opcional)
- 150 gr de pebrot vermell
- 150 de verd
- 400 gr de pinya natural,
- 100 gr de ceba tendra
- 4 cullerades de salsa de soja
- 1 cullerada de salsa d´ostres
- una de vinagre d´arròs
- 100 ml de brou de pollastre
- una mica de midó de blat o farina
Com fer la recepta d´ànec amb verdures i pinya:
- Tallem els magrets a tires i la pinya a mitges rodanxes.
- Tot seguit fem el mateix amb les verdures, a juliana.
- Tot seguit saltegeu l´ànec. El reserveu.
- A continuació comencem a saltejar les verdures, començant pels pebrots. Seguim amb la ceba i finalment hi afegirem també la pinya.
- Feu bullir les salses amb el vinagre d´arròs i el brou i llavors ho espessiu amb el midó de blat o amb farina.
- Torneu a posar les verdures, la pinya i la carn al wok, hi tireu la salsa, barregeu i ho portem de nou a ebullició.
- Finalment només ens queda emplatar. Un plat magnífic que, si voleu, podeu completar amb arròs basmati o glutinós.
- Amb aquest plat us recomano un vi blanc especial de la zona del Bierzo, un godello de vinyes velles vinificat per un francès afincat a la zona anomenat Gregory Pérez
- Us adjunto el link al nostre canal de youtube per si voleu veure el video de la recepta: