Anec amb verdures i pinya

Anec amb verdures i pinya

Aquesta recepta d´ànec amb verdures i pinya, originària de Myanmar, l´antiga Birmània, és una passada. Intensa, saborosa, fresca, una veritable explosió de sabors asiàtic que et fa estimar encara més aquesta cuina tan espectacular. Porta gingebre i galana, cosines germanes, el tret distintiu d´un plat que es podria veure acompanyat d´arròs basmatí, glutinós i també de qualsevol tipus de fideus. Tal qual us el presento, però, ja és extraordinari.

Ingredients:

  • 2 o 3 magrets d´ànec, depenent de la seva mida
  • 2 grans d´all,
  • un tros d´arrel de galanga fresca
  • un bon tros de gingebre fresc,
  • 2 xilis vermells
  • 150 gr de pebrot vermell
  • 150 de verd
  • 400 gr de pinya natural,
  • 100 gr de ceba tendra
  • 4 cullerades de salsa de soja clara,
  • 1 de ketjap manis (salsa de soja dolça)
  • 1 cullerada de salsa d´ostres,
  • una de vinagre d´arròs
  • 100 ml de brou de pollastre,
  • una mica de midó de blat

 

Com fer la recepta d´ànec amb verdures i pinya:

  1.  Heu de tallar els magrets a tires més o menys fines, podeu treure el greix, cosa que jo vaig fer, o deixar-lo.
  2. Les verdures les talleu bastant petites, a juliana,  i ho aneu saltejant tot al wok, pinya inclosa.
  3. Tot seguit saltegeu l´ànec. El reserveu.
  4. Feu bullir les salses amb el vinagre d´arròs i el brou i llavors ho espessiu amb el midó de blat o amb farina.
  5. Torneu a posar les verdures, la pinya i la carn al wok, hi tireu la salsa, barregeu i serviu. Brutalíssim!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *