Una veritable delicatessen, una recepta fantàstica que recomano fer només amb cuixes i ales, ja que els pits quedaran massa fets i sinceramen se´ls hi pot treure molt més suc d´una altra manera. També recomano que utilitzeu la carcassa per fer un brou i així acabar de donar un toc brutal al plat. Per cert, la recepta original és amb taronja amargant…

Ingredients:

1 ànec mut…o 4 cuixes i les seves ales (millor)

1 cabessa d´alls,

50 gr de gingebre,

mig litre de suc de taronja (o 250 i 250 de brou d´ànec)

2 cullerades de salsa de peix,

2 cullerades de sucre de canya integral,

2 llavors d´anís estrellat

3 xilis vermells,

3 talls de lemon grass,

un manat de ceba tendra

oli d´oliva,

sal i pebre

 

En una cassola sense oli marquem les cuixes i les ales d´ànec, salpebrades. les reservem.

En el greix que haurà deixat anar la bèstia hi sofregim els alls i el gingebre, el xili i el lemon grass tallat a talls grossos (així després els podreu retirar amb més facilitat).

Moment de posar-hi l´anís, la ceba i el sucre. Uns minuts i recuperem els talls d´ànec, posant-los de nou a la cassola amb el suc de taronja, el brou (opcional) i la salsa de peix.

Tapem i deixem coure més o menys una horeta/hora i mitja. Podem servir-ho tal qual o acompanyat d´arròs basmati.

Anec especiat amb taronja a la cassola