Plat de Malaisia, el resultat de les albergínies és absolutament espectacular, i l´arròs queda també boooníssim . Vegetarià/vegà.
Ingredients :
50 gr de xalotes, 3 xilis vermells, 3 dents d´all
20 gr de gingebre fresc, 20 de curcuma mòlta
400 gr d´albergínies, 80 gr d´anous (si podeu, de Kemiri)
unes quantes fulles de curry (sempre millor freques, però jo només en trobo de seques…)
200 ml de llet de coco, una mica de brou de verdures
sal, pebre
Per a l´arròs:
2 xalotes, 30 gr de ginger fresc, 3 dents d´all, oli, llavors de cardamomo
1 branca de canyella, 6 claus, 200 gr d´arròs basmati, 40 ml d´aigua de roses, un xic de safrà
Per preparar l´arròs es comença a sofregir la canyella, el cardamom i els claus amb oli de cacahuet (si és possible…). I s´hi afegeix l´all, el gingebre i les xalotes, tot picat molt petit. I es daura ben daurat. Afegim l´arròs, l´anacarem bé, i mullem amb 400 ml d´aigua, mantenint-lo a foc lent, tapat fins que està cuit. L´aigua de roses, si en trobeu, s´escalfa amb el safrà i es tira per sobre de l´arròs.
I per fer les albergínies sofregim les xalotes, els alls, els xilis, el gingebre, la curcuma i les anous. Tot seguit les albergínies, tallades a daus, i finalment una bona quantitat de fulles de curry. Es daura uns tres minuts fins que ho mullem amb la mica de brou de verdura i la llet de coco, deixant´ho coure entre deu o quinze minuts. Rectifiqueu si cal de sal i pebre i ho barregeu amb l´arròs.
Si teniu una mandolina, guardeu mitja albergínia i la talleu ben fina, fregint-la just abans de servir-la, un puntàs!
Boooníssim!!!