Arròs amb bacallà gratinat

Aquest fantàstic arròs amb bacallà gratinat, amb allioli, és una recepta senzilla d´un clàssic arròs sec on el bacallà es cou íntegrament al forn amb el gratinador, que a la vegada tranforma l´allioli en quelcom super especial de menjar. Super recomanat, recepta improvisada sobre la marxa, les que surten millor!

 

Ingredients:

  • 250 gr d´arròs bomba
  • mig litre de brou de peix
  • 2 talls de bacallà de 150 gr
  • una ceba gran
  • 2 pebrots verds allargats
  • 2 tomàquets de pera
  • 1 gra d´all
  • un ou
  • unes quantes cloïsses
  • sal
  • pebre
  • oli d´oliva

Arròs amb bacallà gratinat

Com fer la recepta de l´arròs amb bacallà gratinat:

  1. Comencem fent el sofregit de ceba. Uns quinze o vint minuts, si aneu bé de temps estireu fins a la mitja hora o més, que quedi ben rossa i potxada. El mínim és com es veu a la foto.
  2. Tot seguit hi afegiu el pebrot, tallat a daus petits, i seguiu amb la cocció uns quinze minuts més.
  3. Incorporeu llavors el tomàquet mentre poseu a escalfar el brou. Uns altres quinze minuts.
  4. Moment d´anacarar l´arròs. Poseu el forn a 200, que el necessitareu en uns deu minuts aprox.
  5. Mullem amb el brou i deixem coure aproximadament uns dotze minuts.
  6. Mentrestant prepareu un allioli amb ou, tipus maionesa, per cobrir els lloms de bacallà.
  7. Passats els dotze minuts, i amb el forn ben calent a 200 graus, ho enfornem amb el bacallà napat d´allioli. Entre sis i vuit minuts més.
  8. I ja ho tenim, un fantàstic arròs sec amb bacallà gratinat.
  9. Amb aquesta recepta us recomano el vi que vam beure nosaltres, un fantàstic vi blanc del celler Bodegas Frontonio, a l´Aragó, un cupatge de garnatxa blanca i macabeu de la gamma mitjana del celler, “La Loma & Los santos”, molt molt molt recomanable!
  10. I us passo l´enllaç al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *