Arròs amb cigrons

Arròs amb cigrons

Quan vaig explicar a casa que hi havia per dinar  arròs amb cigrons he de confessar que uns quants van arrufar el nas. I l´escepticisme es va transformar en admiració i alegria en comprovar les excel.lències d´aquest sorprenent plat. Super recomanat.

Ingredients:

  • 125 gr d´arròs vermell,
  • 125 gr d´arròs basmati integral,
  • oli d´oliva
  • 240 gr de cigrons cuits,
  • 100 gr de panses,
  • 1 ceba,
  • sal i pebre
  • 2 culleradetes de zaatar
  • 2 de curry en pols
  • un manat petit de julivert,
  • un de cilantre
  • un d´anet fresc picat o ciboulet
  • formatge feta (opcional)
  • llimona confitada (opcional)

Com fer la recepta de l´arròs amb cigrons:

  1. Bullim els arrossos, el vermell necessita més aigua que el basmati (aquest darrer, el doble que d´arròs). Posem a hidratar les panses, mitja hora mínim.
  2. Fem un sofregit de ceba i pebrot verd, mitja horeta ben bona.
  3. Afegim els cigrons i seguim saltejant amb les llavors de comí i el curry en pols. Jo també hi vaig posar una mica de zaatar pel seu toc cítric.
  4. Incorporem les panses i els arrossos i, finalment, les herbes. Salpebrem i servim, calent millor però podeu fer-ho també a temperatura ambient.
Us adjuntem el link al nostre canal de youtube per si voleu veure un vídeo de la recepta…un xic diferent que la d´aquest post…però que en essència és el mateix, o la base a partir de la qual podeu millorar el plat. Recomano molt les panses, també posar-hi (si en teniu) llimona confitada i el toc del feta encara el trobo més opcional, si en teniu d´obert i l´heu de gastar feu-ho sense dubtar, però:

       I amb aquest plat podeu optar per un vi blanc ben fresc, amb bona acidesa, o un negre lleuger, també fresc i de molta qualitat com el Sumoll del celler Solergibert, de la DO Pla de Bages:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *