Quan vaig explicar a casa que hi havia per dinar arròs amb cigrons he de confessar que uns quants van arrufar el nas. I l´escepticisme es va transformar en admiració i alegria en comprovar les excel.lències d´aquest sorprenent plat. Super recomanat.
Ingredients:
- 125 gr d´arròs vermell,
- 125 gr d´arròs basmati integral,
- oli d´oliva
- 240 gr de cigrons cuits,
- 100 gr de panses,
- 1 ceba,
- sal i pebre
- 2 culleradetes de zaatar
- 2 de curry en pols
- un manat petit de julivert,
- un de cilantre
- un d´anet fresc picat o ciboulet
- formatge feta (opcional)
- llimona confitada (opcional)
Com fer la recepta de l´arròs amb cigrons:
- Bullim els arrossos, el vermell necessita més aigua que el basmati (aquest darrer, el doble que d´arròs). Posem a hidratar les panses, mitja hora mínim.
- Fem un sofregit de ceba i pebrot verd, mitja horeta ben bona.
- Afegim els cigrons i seguim saltejant amb les llavors de comí i el curry en pols. Jo també hi vaig posar una mica de zaatar pel seu toc cítric.
- Incorporem les panses i els arrossos i, finalment, les herbes. Salpebrem i servim, calent millor però podeu fer-ho també a temperatura ambient.
I amb aquest plat podeu optar per un vi blanc ben fresc, amb bona acidesa, o un negre lleuger, també fresc i de molta qualitat com el Sumoll del celler Solergibert, de la DO Pla de Bages: