Avui toca fer arros amb conill i carxofes, una combinació esplèndida que personalment trobo cavall guanyador sempre. Senzilla, fàcil, sense secrets…
Ingredients:
- 300 gr d´arròs bomba
- 1 conill tallat a octaus o 4 espatlles
- 1 llauna de tomàquet triturat petita
- 1 ceba
- 1 gra d´all
- 4 carxofes grosses
- 1 litre i mig de brou de pollastre
- sal
- pebre
- oli d´oliva
Com fer Arros amb Conill i Carxofes pas a pas:
- Tallem les carxofes a quarts i les reservem en un bol amb aigua i farina.
- Podem començar precisament amb les carxofes o amb el conill, i escollim enrossir promer les carxofes i, tot seguit, els talls de conill.
- Ho reservem tot plegat i al seu lloc fem un sofergit de ceba i all. Quinze minuts més tard incorporem el tomàquet, que pot ser triturat de llauna (per necessitat) o de pera, tallat a daus sense pell ni llavors. Concentreu-lo bé.
- Recuperem les carxofes i afegim l´arròs, anacarant-lo a consciència.
- Finalment mullem amb el brou de pollastre i també hi posem les espatlles de conill.
- Deixem coure fins que l´arròs i el conill siguin ben cuits. Podem deixar-lo caldoset o sec, com us agradi més. Per la foto sembla caldós, però a l´hora de servir-lo ja no ho era tant. O sigui, podríem qualificar´lo de melòs.
- Amb aquest plat nosaltres vam obrir una ampolla d´un bon vi blanc amb barrica, un vi portuguès del celler Quinta Ameal, al nord del país. Loureiro Reserva 2019 és un acompanyament per a aquest plat.
- Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un vídeo de la recepta: