Recepta super bona i fàcil de fer d´arròs amb pollastre, ou i verdures. Porta el nom de “yakimeshi”, i diria que me ´l van ensenyar a fer fa temps en un curs de cuina oriental. He decidit utilitzar arròs glutinós perquè és el més semblant al que vam utilitzar llavors.
Ingredients :
- 200 grams d´arròs glutinós
- 2 ous
- 1 porro gran
- sal
- 3 cullerades de salsa de soja
- 1 cullerada de sake
- Saschimi torigashi (picant japonés)
- 3 cuixes de pollastre
- un tros de gingebre fresc
com fer la recepta d´arròs amb pollastre:
- Per coure l´arròs glutinós primer l´haurem d´estovar durant una hora amb aigua del temps
- Mentrestant posem a macerar el pollastre amb gingebre tallat petit, tres cullerades de salsa de soja i una de sakesake durant 20 o 30 minuts.
- Fem les cuixes a la planxa una vegada hagi passat el temps de la marinada. Les tallem a tires o a daus i les reservem.
- I aprofitem per fer un sofregit de porro mentrestant.
- Fem una truita amb els dos ous però en una paella força gran a fi que ens quedi molt fina. Tot seguit la tallarem a tires i la reservarem.
- Per coure l´arròs el posem en una vaporera uns vuit minuts.
- Finalment reunim tots els ingredients en una paella, ho saltegem amb el que hagi quedat de la marinada i ho servim.
- Amb aquesta recepta us recomano un vi blanc o rosat. El blanc pot ser jove o tenir criança, com aquest Finca Racons, un macabeu de vinyes velles en el que és el projecte més personal de Tomás Cusiné. De fet, l´elabora sota la marca que porta el seu nom. Molt recomanable.
- I us adjunt un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el video de la recepta:
Mes receptes d’arros: Veure Receptes