Una recepta aparentment molt senzilla, que ho és, però que encara és més bona del que sembla!
Ingredients:
2 cebes tendres
100 gr de mantega
300 gr d´arròs carnaroli
4 gr de safrà
100 ml de cava/vi blanc
1 litre aprox de brou de peix
500 gr de musclos
100 gr de formatge de vaca curat i ratllat
Potxem la ceba amb la mantega. Fem els musclus al vapor, retirem la carn de la closca i ho reservem. Incorporem l´arròs a la cassola, afegim el safrà, donem unes voltes tot anacarant l´arròs i ho ruixem amb el cava/vi blanc. Quan s´hagi evaporat l´alcohol i reduït una mica anem afegint l´arròs a poc a poc, modus risotto, remenant-lo tot sovint, fins que estigui al dente. Moment de posar-hi els musclus, afegir-hi un xic més de brou (molt poc!) si és necessari i reitrar-ho del foc. Hi posem ara la meitat de la mantega que teniem per a la recepta, el formatge i ho barregem, ho treballem amb energia, que quedi molt ben integrat, i ho deixem reposar tapat uns pocs minuts per servir-ho a continuació, després d´haver rectificat, si fós necessari, de sal i pebre. Super recomanable!