Recepta super pràctica d´arròs de pop, sequet tipus paella, amb carn de vieira o zamburinyes i carbassó. Pop, brou de peix i marisc, congelat. A més a més de bo, bé de preu, i molt fàcil de fer.
Ingredients:
- 300 gr d´arròs bomba
- una pota de pop
- unes quantes vieires o zamburinyes
- un carbassó
- una ceba
- 600 ml aprox de brou de peix
- una culleradeta de pebre vermell fumat
- sal
- pebre
- oli d´oliva
Com fer la recepta de l´arròs de pop:
- Començarem fent un sofregit de ceba mentre preparem el brou, ja que el que tenim és un concentrat de brou que es disoldrà en mig litre d´aigua aprox. La ceba l´hem de tenir uns vint minuts, o un xic més, fins que estigui ben confitada.
- Incorporem el carbassó, salpebrat i tallat a daus. Unes voltes i hi afegim l´arròs, per anacarar-lo.
- Mullem amb el brou de peix i ho deixem coure, a foc viu, fort, entre deu i dotze minuts aproximadament. La mida correcte de brou és, a priori, el doble que d´arròs, però no sempre és exacte, així que millor tenir-ne una mica més a mà.
- Mentrestant saltegem el pop, ja descongelat, i hi posem al final el pebre vermell. Retirem de seguida i fem el mateix amb les zamburinyes, limitant-nos a marcar-les.
- Quan arribi el moment de posar la paella al forn, que haurà d´estar ben calent a 220 graus, hi afegim el pop i les zamburinyes o carn de vieira. Mullem si es necessari amb una miqueta més de brou i ho enfornem vuit minuts més.
- Amb aquest arròs vam obrir una ampolla d´un magnífic vi gallec, del celler Algueira de la Ribeira Sacra: Anadelia 2015. Fantàstic cupatge de treixadura i godello en un dels millors i més encertats vins blancs que he begut aquest darrer any, super recomanat!
- Us adjuntem finalment un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: