Arròs i fideus amb escòrpora

Arròs i fideus amb escòrpora

Una veritable delícia, aquesta sopa d´arròs i fideus amb escòrpora és  una sopa de peix “top-class”, un plaer per a tots els amants del peix i de les seves sopes. Això sí, heu d´utilitzar cap d´escórpora sí o sí per al brou, malgrat que es pot complementar amb altres peixos de roca com per exemple la lluerna, tal i com vaig fer jo.

 

Ingredients :

  • 1 cap i espines d´escórpora
  • 1 ceba, 1 pastanaga, 1 porro
  • la carn de l´escórpora tallada a daus.
  • ametlles torrades,
  • uns brins de safrà,
  • un parell de grans d´all
  • sal i pebre
  • 4 grapats d´arròs generosos
  • 80/100 gr de fideus del n2

Com fer la sopa d´arròs i fideus amb escòrpora:

  1. Marquem en primer llocs els caps i les espines que tinguem, preferentment d´escorpora o peixos de roca similars, i ho reservem.
  2. Al seu lloc sofregim les verdures i en uns minuts tornem a posar-hi les espines i els caps, afegim tomàquet concentrat, remenem i mullem amb aigua a cobrir. Mitja hora serà més que suficient, tot i que per anar bé hauriem de deixar reposar el brou mitja hora abans de colar-lo.
  3. Posem el brou a reduir una mica per concentrar-lo més. Cinc o deu minuts, depenent de la quantitat que n´hagueu fet.
  4. Incorporem l´arròs i deu minuts més tard els fideus, preferentment del nº2 tot i que també podeu utilitzar fideus tipus cabell d´àngel. Set minuts i ho tindreu llest.
  5. Uns tres minuts abans d´acabar la cocció hi afegim els talls d´escòrpora i la picada que hem fet amb ametlles, safrà i all.
  6. Ho servim, una sopa estratosfèrica!
  7. Amb aquest plat us recomano un riesling alemany amb una fantàstica relació qualitat-preu!
  8. I us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el video de la recepta:

0 comentaris a ;ldquo;Arròs i fideus amb escòrpora;rdquo;

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *