Bacallà a la llauna

Bacallà a la llauna

El bacallà a la llauna és una de les receptes més clàssiques i populars que hi ha al receptari català, tot i que avui en dia la majoria de vegades no es deu preparar en una “llauna”, almenys el casolà, ja que de “llaunes” noves de trinca ja quasi no en trobes. De fet es podria canviar el nom pel de “bacallà al pebre vermell” però…perdria gran part del seu encant!

Ingredients:

  • 4 talls de penca o morro de bacallà d´uns 150 gr aprox
  • 4 grans d´all
  • pebre vermell a discreció
  • 1 got de vi blanc sec
  • oli
  • julivert (opcional)
  • farina

Com fer la recepta de bacallà a la llauna:

  1. Enfarinem i fregim el bacallà en una cassola amb força oli. Quan estigui el posem bé en una llauna (si en tenim) o bé en una cassola de fang que pugui anar al forn.
  2. Tot seguit sofregim els alls tallats a làmines al mateix oli on hem fet el bacallà i tan bon punt estiguin rossos hi tirem pebre vermell a discreció,  abundant si us agrada. Remenem ràpidament, ja que aquest tipus de pebre es crema molt fàcilment, i mullem amb el vi, deixant-ho reduir una estona fins aconseguir una textura de salsa.
  3. Cobrim el bacallà amb la salsa i l´enfornem entre set i vuit minuts, ja n´hi haurà prou.
  4. Per acompanyar aquest plat podeu triar un bon vi tan blanc com negre. Potser en aquesta ocasió m´inclinaria per un trepat jove, molt jove de fet, el Trepat Novell del celler Carles Andreu, una de les referències indiscutibles de la Conca de Barberà.
  5. I us deixem l´enllaç al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *