Bacallà amb anous

Sorprenent recepta de bacallà amb anous, cuit al forn, amb una mena de picada molt especial. “Frecole”, que és el nom amb que es coneix a Itàlia aquesta recepta (treta de la bíblia de la cuina italiana “La cuchara de plata”), vol dir molla de pa, i aquesta picada és senzillament això, molla de pa amb anous, all, orenga i oli d´oliva. Fàcil, ràpid i molt gustós.

Ingredients:

  • 4 trossos de bacallà, millor morro, de 150 gr
  • 150 gr d´anous pelades
  • 250 gr de molla de pa del dia anterior…o del matí si ho feu a la nit, però que no estigui sec
  • 1 dent d´all
  • orenga a discrecció
  • oli d´oliva extra verge
  • sal,
  • pebre

Com fer la recepta de bacallà amb anous:

  1. Tenim el bacallà dessalat… si es que l´heu comprat salat i li heu fet els canvis d´aigua a casa, ja que naturalment també el podeu comprar dessalat, cosa que us recomano.
  2. Piquem al morter l´all amb les anous.
  3. Hi afegim la molla de pa, l´orenga i l´oli. Seguim picant-ho amb la mà de morter i quan veiem que té una bona consistència ho posem a sobre dels lloms.
  4. Ho enfornem uns deus minuts, potser una miqueta menys, a 180 graus. Quan veieu que les làmines del bacallà se separen, o marquen aquesta separació, ja ho tindreu llest. Però bé, són aprox uns deu minutets de res.

0 thoughts on “Bacallà amb anous”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *