Sorprenent recepta de bacallà amb anous, cuit al forn, amb una mena de picada molt especial. “Frecole”, que és el nom amb que es coneix a Itàlia aquesta recepta (treta de la bíblia de la cuina italiana “La cuchara de plata”), vol dir molla de pa, i aquesta picada és senzillament això, molla de pa amb anous, all, orenga i oli d´oliva. Fàcil, ràpid i molt gustós.
Ingredients:
- 4 trossos de bacallà, millor morro, de 150 gr
- 150 gr d´anous pelades
- 250 gr de molla de pa del dia anterior…o del matí si ho feu a la nit, però que no estigui sec
- 1 dent d´all
- orenga a discrecció
- oli d´oliva extra verge
- sal,
- pebre
Com fer la recepta de bacallà amb anous:
- Tenim el bacallà dessalat… si es que l´heu comprat salat i li heu fet els canvis d´aigua a casa, ja que naturalment també el podeu comprar dessalat, cosa que us recomano.
- Piquem al morter l´all amb les anous.
- Hi afegim la molla de pa, l´orenga i l´oli. Seguim picant-ho amb la mà de morter i quan veiem que té una bona consistència ho posem a sobre dels lloms.
- Ho enfornem uns deus minuts, potser una miqueta menys, a 180 graus. Quan veieu que les làmines del bacallà se separen, o marquen aquesta separació, ja ho tindreu llest. Però bé, són aprox uns deu minutets de res.
Reblogged this on Celler-Adocse.