Bacallà amb boniato

Jo sóc un autèntic fan del bacallà, i probablement és el peix que més he cuinat, així que em sorprèn fins i tot a mi que pràcticament no tingui cap recepta de bacallà amb boniato al blog. Diria que n´hi ha una però, deixeu-me que sigui sincer, aquesta és molt millor. I a més a més va sorgir de la millor manera, o sigui, obrint la nevera i mirant què podia fer amb aquells dos talls de bacallà, excepcionalment congelats, que volia menjar-me. I només vaig trobar tirabecs, però buscant al rebost hi vaig veure un brick de llet de coco, un boniato i una ceba, i em vaig dir…i si e comptes d´infusionar el bacallà amb oli, com faig tot sovint, el poso amb llet de coco? La resta va venir sola, el boniato amb ceba al forn és brutal, queda boooníssim, així que em vaig posar en marxa i en un tres i no res tenia un super plat de bacallà per llepar-se els dits.

 

Ingredients (per dues persones):

  • Dos talls de bacallà d´uns 125/150 gr aproximadament (poden ser dessalats o congelats)
  • un manat de tirabecs
  • un boniato
  • una ceba vermella
  • 120 ml de llet de coco
  • pebre de cinc tipus
  • una culleradeta de pebre vermell picant o fumat

 

La recepta pas a pas:

 

  1. Si opteu per probar el bacallà congelat, dessalat al punt de sal, jo us recomano un que ve en packs de quatre i que pesen uns 125 o 150 gr aprox d´una coneguda marca de productes ultracongelats. Queda força bé. I de fet vaig fer la prova precisament amb aquesta recepta un dia que volia comprar-ne i la parada de bacallà del mercat estava tancada. Ara, si la parada és de total confiança, i ja heu comprovat la seva eficacia, jo sóc partidari de comprar-lo ja dessalat. I mireu que he provat vegades de fer-ho jo a casa. Queda bé, però mai he aconseguit igualar el de les dues parades dels dos mercats on en compro. I a priori ho faig bé, però una vegada em queda un xic fat, una altra un xic salat, apart que ho has de tenir a la nevera tres o quatre dies i bé, quatre talls de bacallà dessalant-se ocupen un espai destacat;

2. En fi, anem al gra. Heu de ser previsors i descongelar el bacallà a temps. Si us heu despistat el mètode més eficaç és posar-lo, dins del seu recipient, en aigua freda. Va força ràpid, però mitja horeta no us la treu ningú. Si ja el tenieu dessalat treieu-lo de la nevera mitja hora abans de cuinar-lo;

3. Escalfeu el forn a 180/200 graus. Mentrestant peleu i talleu el boniato com si fossin unes braves i feu el mateix amb la ceba vermella, però tallant-la a juliana, vaja, a làmines. Ho poseu en un bol, sal i pebre, d´aquell que n´hi ha cinc tipus (blanc, negre, rosa, verd i de Jamaica), oli, barregeu bé i ho poseu en una safata per anar al forn, coberta amb paper sulfuritzat, uns 25 minuts;

4. Posem aigua a bullir per escaldar els tirabecs. Els hi retirem les cuetes, el tallem a juliana  i els saltegem. Bé, lo de saltejar-los ho feu just abans d´emplatar, la resta abans;

5. Posem la llet de coco a escalfar en un cassó amb una cullerada de pebre vermell dolç, o culleradeta si és picant, i quan estigui a punt de bullir hi sumergiu els talls de bacallà. Amb cinc minuts en tindreu prou i de sobres, he de fer la mateix comprovació que quan el confiteu, retirar-lo quan veieu que les làmines comencen a separar;

6. Finalment muntem el plat, amb el boniato i la ceba com a base. I llavors hi posem el bacallà i els tirabeces per sobre, rectificant amb el combinat de cinc pebres

 

Vídeo

Aquí teniu el vídeo de la recepta de bacallà a YouTube. Si ús subscriviu ens ajudeu! Aquesta recepta de bacallà és molt fàcil i ràpid de fer, ja veureu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *