Bacallà amb coliflor i patata

Bacallà amb coliflor i patata

Facil i ràpida de fer, aquesta recepta de bacallà amb coliflor i patata era una assignatura pendent des de fa temps. Prové, amb algunes modificacions,  d´un excepcional llibre dedicat a aquest fantàstic peix que el considero un dels tresors de la meva biblioteca gastronòmica.

Ingredients:

  • 4 talls de bacallà d´uns 150 gr
  • una coliflor petita
  • un parell de patates mitjanes
  • pebre vermell fumat
  • una ceba
  • 1 bitxo
  • 2 grans d´all
  • una fulla de llorer
  • sal

Com fer la recepta del bacallà amb coliflor i patata:

  1. Comencem pelant i tallant les patates a rondanxes, sel.leccionant els rams de coliflor i posant a coure en primer lloc les patates a la vaporera. Als quatre o cinc minuts de cocció hi posem la coliflor, tapem i ho deixem un màxim de deu minuts, potser menys…és qüestió de comprovar el punt de les patates sobretot.
  2. Fem a la vegada un sofregit de ceba i all.
  3. Posem a confitar els talls de bacallà amb un gr d´all, un bitxo i una fulla de llorer. Partint de fred, cobrim amb oli el bacallà i quan comencin a sortir petites bombolletes, i les làmines del peix es comencin a separar voldrà dir que ja el tenim cuit. Foc lent, sobretot, no ha de bullir en cap moment.
  4. Un cop fet el sofregit de ceba i all i cuita la verdura ho juntem a la paella, hi posem un parell de cullerades de pebre vermell fumat, una mica de l´oli de la cocció del bacallà i ho saltegem.
  5. Finalment escalfem una mica el bacallà amb la pata i la coliflor i ho servim.
  6. Amb aquest plat us recomano un bon vi blanc, tot i que perfectament podríeu utilitzar-ne un de negre, suau, fi, preferentment un trepat o un sumoll, com aquest del celler Jané Ventura al Penedés.
  7. I adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *