Facil i ràpida de fer, aquesta recepta de bacallà amb coliflor i patata era una assignatura pendent des de fa temps. Prové, amb algunes modificacions, d´un excepcional llibre dedicat a aquest fantàstic peix que el considero un dels tresors de la meva biblioteca gastronòmica.
Ingredients:
- 4 talls de bacallà d´uns 150 gr
- una coliflor petita
- un parell de patates mitjanes
- pebre vermell fumat
- una ceba
- 1 bitxo
- 2 grans d´all
- una fulla de llorer
- sal
Com fer la recepta del bacallà amb coliflor i patata:
- Comencem pelant i tallant les patates a rondanxes, sel.leccionant els rams de coliflor i posant a coure en primer lloc les patates a la vaporera. Als quatre o cinc minuts de cocció hi posem la coliflor, tapem i ho deixem un màxim de deu minuts, potser menys…és qüestió de comprovar el punt de les patates sobretot.
- Fem a la vegada un sofregit de ceba i all.
- Posem a confitar els talls de bacallà amb un gr d´all, un bitxo i una fulla de llorer. Partint de fred, cobrim amb oli el bacallà i quan comencin a sortir petites bombolletes, i les làmines del peix es comencin a separar voldrà dir que ja el tenim cuit. Foc lent, sobretot, no ha de bullir en cap moment.
- Un cop fet el sofregit de ceba i all i cuita la verdura ho juntem a la paella, hi posem un parell de cullerades de pebre vermell fumat, una mica de l´oli de la cocció del bacallà i ho saltegem.
- Finalment escalfem una mica el bacallà amb la pata i la coliflor i ho servim.
- Amb aquest plat us recomano un bon vi blanc, tot i que perfectament podríeu utilitzar-ne un de negre, suau, fi, preferentment un trepat o un sumoll, com aquest del celler Jané Ventura al Penedés.
- I adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: