Bacallà amb espinacs i cigrons

Hi deuen haver mil maneres de fer una recepta de bacallà amb espinacs i cigrons. Ara mateix no recordo d´on la vaig treure, però així d´entrada us diré que no porta tomàquet, un element força habitual en les receptes on hi ha el peix que he cuinat més a casa i els llegums que millor l´acompanyen. Recepta gustosa, pràctica i ràpida de fer.

Ingredients:

  • 4 talls de bacallà (penca o morro) d´uns 150 gr /u
  • 100 grams de cigrons cuits
  • 200 gr d´espinacs congelats
  • 1 ou dur
  • 1 ceba
  • pebre vermell
  • 1 cullerada sopera de farina
  • sal, pebre
  • oli

Com fer la recepta de bacallà amb espinacs i cigrons:

  1. Una vegada tenim el bacallà dessalat el confitarem, cobrint-lo amb l´oli poc calent, a uns 70 graus, fins que veieu que les làmines es separen. Recordeu que comprar-lo ja dessalat o al seu punt de sal és una molt bona opció, més ràpida i practica, per cert, tot i que té un punt romàntic fer els canvis d´aigua a casa, oi?
  2. Com que utilitzem espinacs congelats hem de ser previsors i posar aigua en una olla a bullir per descongelar-los.
  3. Mentrestant farem un sofregit de ceba, i quan sigui rossa hi posarem una cullerada sopera de pebre vermell, primer, i tot seguit, després d´haver remenat una mica, una de farina. Fem que es cogui una mica, mullem amb aigua i deixem uns minuts més, que s´acabi de coure i agafi una bona textura.
  4. Hi afegim primer els cigrons, els deixem uns minuts i a continuació hi posem els espinacs,  per acabar-ho amb els talls de bacallà confitats. Que faci una mica la xup xup, rectifiquem de sal i pebre i hi posem un ou dur tallat a quarts.

0 thoughts on “Bacallà amb espinacs i cigrons”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *