Hi deuen haver mil maneres de fer una recepta de bacallà amb espinacs i cigrons. Ara mateix no recordo d´on la vaig treure, però així d´entrada us diré que no porta tomàquet, un element força habitual en les receptes on hi ha el peix que he cuinat més a casa i els llegums que millor l´acompanyen. Recepta gustosa, pràctica i ràpida de fer.
Ingredients:
- 4 talls de bacallà (penca o morro) d´uns 150 gr /u
- 100 grams de cigrons cuits
- 200 gr d´espinacs congelats
- 1 ou dur
- 1 ceba
- pebre vermell
- 1 cullerada sopera de farina
- sal, pebre
- oli
Com fer la recepta de bacallà amb espinacs i cigrons:
- Una vegada tenim el bacallà dessalat el confitarem, cobrint-lo amb l´oli poc calent, a uns 70 graus, fins que veieu que les làmines es separen. Recordeu que comprar-lo ja dessalat o al seu punt de sal és una molt bona opció, més ràpida i practica, per cert, tot i que té un punt romàntic fer els canvis d´aigua a casa, oi?
- Com que utilitzem espinacs congelats hem de ser previsors i posar aigua en una olla a bullir per descongelar-los.
- Mentrestant farem un sofregit de ceba, i quan sigui rossa hi posarem una cullerada sopera de pebre vermell, primer, i tot seguit, després d´haver remenat una mica, una de farina. Fem que es cogui una mica, mullem amb aigua i deixem uns minuts més, que s´acabi de coure i agafi una bona textura.
- Hi afegim primer els cigrons, els deixem uns minuts i a continuació hi posem els espinacs, per acabar-ho amb els talls de bacallà confitats. Que faci una mica la xup xup, rectifiquem de sal i pebre i hi posem un ou dur tallat a quarts.
Reblogged this on Celler-Adocse.