El bacallà amb espinacs, panses i pinyons és un clàssic etern dels bacallans, quelcom que no passa ni passarà de moda, una combinació imbatible que admet múltiples variacions i que troba en aquesta recepta en concret la més senzilla i a la vegada encertada versió.
Ingredients :
- 4 talls de bacallà d´uns 150 gr
- 1 kilo d´espinacs
- Panses i pinyons a ull i gust del consumidor…un bon grapat de cada cosa
- 1 dent d´all (opcional)
- farina (opcional)
- una mica de let d´ametlla (o la que sigui)
- una culleradeta de curcuma en pols
- oli, sal
Com fer la recepta de bacallà amb espinacs i panses i pinyons:
- Podem comprar el bacallà dessalat, al punt de sal o fer-ho a casa. En aquest darrer cas, més complicat i amb un evident risc, recomano tenir el bacallà dins de la nevera i sense tapar amb força aigua durant tres dies. El dia abans de menjar-s´ho, o el mateix matí si l´aneu a cuinar per sopar, feu un canvi d´aigua i a darrera hora, bé, a mitja tarda potser millor en feu un altre. Tasteu-lo abans de cuinar-lo, aquest darrer canvi és la línia que separa l´èxit del fracàs, ja ja.
- Enfarineu i fregiu el bacallà en un oli amb un all prèviament enrossit, tallat a làmines. El reserveu. Podeu fer-ho sense enfarinar-lo, també.
- Saltegeu els espinacs en una altra paella. Jo recomano fer l´esforç de comprar-los frescos, val molt la pena. Si son congelats doncs una vegada estiguin descongelats els sategeu breument i els reserveu. Si són frescos guanyareu sabor però també tindreu més feina, ja que els haureu de rentar i treure les cues.
Tot seguit saltegeu les panses. - Finalment hi afegiu els espinacs, doneu unes voltes i col.loqueu els talls de bacallà a sobre. Poseu una mica de llet d´ametlla amb una culleradeta de curcuma, ho remenu bé i hi afegiu els talls de bacallà. Ho deixeu fent la xup xup un parell o tres de minuts i ho tindreu llest per servir.
- Amb aquest plt us recomano un vi molt especial de La Rioja fet bàsicament a base de viura (macabeu, un 85%) i la resta amb malvasia i garnatxa blanca. Una revelació, un vinàs que us sorprendrà i agradarà molt!
- I us adjunto un link al nostre canal de youtube a fi que podeu veure un video de la recepta si voleu
Reblogged this on Celler-Adocse.