Aquesta recepta de bacallà amb panses i pinyons, que de fet tenen el mateix protagonisme que el tomàquet, la vaig treure del llibre del Lladonosa sobre la cuina catalana, un absolut pou de ciència, una referència ineludible per a tot amant no solament de la cuina tradicional del nostre país sinó de la cuina en general. El capítol dels bacallans és fantàstic, i jo he anat adaptant moltes de les receptes que ell ens presenta, que segur que al seu torn ell va treure de receptaris tradicionals, ja que es veu que són receptes d´aquelles que fa temps i temps que es fan. Aquesta és una petita delicatessen, una més que agradable sorpresa per als amants d´aquest magnífic peix i de dos fruits secs imprescindibles en la nostra cuina.
Ingredients :
- 4 talls de bacallà d´uns 150 gr cada un (aprox)
- 80 grams de panses de Corint
- 60 grams de pinyons
- 4 tomàquets madurs
- 1 ceba
- farina
- pebre
Com fer la recepta de bacallà amb panses i pinyons:
- Enfarinem i fregim el bacallà. El reservem.
- En el mateix oli sofregim primer la ceba i després el tomàquet, tallat a daus petits sense pell ni llavors.
- Quan tinguem un sofregit ben concentrat hi afegim les panses i els pinyons, una mica d´aigua i ho deixem coure uns minuts.
- Incorporem de nou el bacallà i deixem que el conjunt faci la “xup xup” uns minuts més. Si heu tirat massa aigua i voleu espessir la salsa podeu fer una picada de pa fregit amb un gra d´all.
- Amb aquest plat us recomanem un vi negre molt fi, fresc i àgil del Pla de Bages. Celler Oller del Mas, aquest Càndia val realment la pena!
- I ja només queda emplatar-ho.
- I aquí teniu un link al nostre canal de youtbe per si voleu veure un petit video de la recepta:
Reblogged this on Celler-Adocse.