Bacallà amb patata i ceba

Bacallà amb patata i ceba

Les receptes senzilles, com la d´aquest bacallà amb patata i ceba, són tot sovint les millors. Nivell de dificultat baixíssim, només coure com cal el bacallà al principi. I després, paciència amb la ceba. Ah, i bullir amb pell la patata, això sí.

 

Ingredients:

  • 2 talls de bacallà d´uns 125/150 gr
  • una patata grossa
  • una o dues cebes
  • oli d´oliva extra verge
  • vinagre de xerès
  • sal
  • pebre
  • julivert

 

Com fer la recepta del bacallà amb patata i ceba:

 

  1. Posem a coure la patata, amb molta aigua i un xic de sal, partint d´aigua freda, amb pell. Quan sigui cuita la pelem i la tallem a rodanxes gruixudes.
  2. Posem a coure els talls de bacallà, també a partir d´aigua freda/del temps, fins que comencin a sortir petites bombolletes i escuma. Ho retireu i ho reserveu.
  3. Hem de fer, també, un bon sofregit de ceba, tallada a juliana, i cuita a poc a poc, que es caramelitzi.
  4. Quan tinguem la ceba a punt recuperem la patata i ho juntem tot plegat. Cuidadosament, ja que no volem que es trenquin, integrem els dos elements i deixem que s´acabin de caramelitzar.
  5. Recuperem el bacallà, hi tirem un rajolí de vinagre i finalment el julivert picat. Ingredients super bàsics, plat super bo. Important que la ceba estigui ben caramelitzada. Afegiu-hi una mica de pebre al final.
  6. I ja només us quedarà emplatar-ho
  7. Amb aquesta recepta us recomanem un vi negre fresc, àgil, lleuger malgrat que és del 2017. Un sumoll, es clar. Podría ser un trepat, també, o si ens posem exquisits, un Pinot Noir. Però no cal, el sumoll és una excel.lent varietat per acompanyar el bacallà en general i aquesta recepta en concret us recomano el de Can Ràfols dels Caus, una delicia, de veritat.
  8. Enllaç del vídeo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *