Bacallà amb patates

Bacallà amb patates

El bacallà amb patates sempre és un plat agraït, i té múltiples versions, des de la manera de coure les patates fins als altres ingredients que porten, com per exemple en aquest cas el tomàquet, element clau que acaba convertint aquest plat en una petita exquisitesa per als amants del bacallà.

 

Ingredients (4 persones):

  • 4 talls de bacallà d´uns 150 grams cadascú
  • 600/800 gr de patates
  • 3 tomàquets madurs
  • 3 grans d´all
  • un grapat d´avellanes
  • 500 ml de brou de peix
  • uns ramets de julivert
  • uns brins de safrà
  • farina
  • oli, sal

Com fer la recepta de bacallà amb patates:

  1. Enfarinem i fregim el bacallà
  2. En aquest mateix oli hi sofregim la ceba tallada ben fina.
  3. Quan està rossa hi afegim el tomàquet, tallat a daus sense pell ni espines, i deixem que vagi fent.
  4. Quan està a punt hi tirem les patates, tallades a daus, i les enrossim uns minuts.
  5. Ho cobrim amb brou de peix. Deixem coure a poc a poc.
  6. A mitja cocció  hi posem  la picada, feta amb els alls, el julivert i el safrà (si no en teniu, una miqueta de cúrcuma també va bé).
  7. Seguim amb la cocció de les patates fins que aquestes estiguin cuites del tot i el guisat estigui al seu punt just.
  8. Finalment hi afegim el bacallà, que està parcialment cuit, i el deixem que s´acabi de coure amb el guisat de patates un màxim de cinc minuts.
  9. I ho emplatem…
  10. Us adjunto el link de la recepta al nostre canal de Youtube per si la voleu veure en vídeo.
  11. Amb aquesta recepta us recomanem un vi blanc amb barrica com per exemple el que vam pendre per acompanyar aquesta recepta, un magnífic “Therasia” de Propietat d´Espiells (Juvé&Camps) al Penedés, fantàstic vi amb una gran acidesa, llaminer i fresc, untuós i llarg en una edició limitada. Cupatge de xarel.lo, chradonnay i viognier, el podeu guardar força temps.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *