Bacallà amb romesco? D´entrada penses en la xatonada, però no en un plat com a tal, només amb aquests dos protagonistes, i us asseguro que és espectacular. Originari de Santa Coloma de Queralt, el d´aquesta recepta no sembla que sigui la salsa de tota la vida, hi falten ingredients típics, però diuen que de “romescos” n´hi ha tants com pobles a les comarques de Tarragona i zones properes, així que feu la recepta i veureu com tinc raó!
Ingredients:
- 600 grams de bacallà
- oli d´oliva extra verge
- branquetes de farigola
- una mica de romaní
- 25 gr d´avellanes i
- 25 gr d´ametlles
- 1 bitxo
- 1 nyora
- 1 carquinyoli o una galeta maria
Com fer la recepta de bacallà amb romesco:
- Talleu el bacallà a daus grossos .
- Bullim una nyora, ja sense les llavors, ja que anirem molt més ràpid que remullant-ho amb aigua natural. La poseu en un cassó amb aigua freda iquan bulli ho retireu, i ho deixeu uns minuts més abans de treure-li la carn.
- Fem una picada al morter amb la pell de la nyora , els fruits secs, el bitxo i una mica d´oli. La deixatem amb aigua perquè necessitem que es converteixi en una salsa per coure el bacallà
- Posem el bacallà en una cassola amb oli, les herbes i la picada, remenem amb cura i deixem coure uns cinc minuts, o uns quants més depenent de si els talls que heu fet de bacallà són més o menys grossos. Fantàstic, molt gustós.