Receptes de bacallà amb tomàquet n´hi ha moltes, això està claríssim, però aquesta n´és una que realment només té aquests dos ingredients com a únics protagonistes, apart dels alls, l´oli i la farina. Es, a més a més, una recepta fàcil, senzilla, ràpida i molt bona. No fa falta dir res més!
Ingredients :
- 4 talls de bacallà d´uns 150 gr
- 1 kilo de tomàquet madur
- 4 grans d´all
- farina
- oli
- sal
- una miqueta de sucre (opcional)
Com fer la recepta de bacallà amb tomàquet:
- Enfarinem i fregim els trossos de bacallà. Els reservem.
- Al mateix oli hi sofregim els grans d´all, pelats i tallats per la meitat
- Tot seguit afegim els tomàquets (pelats, sense llavors, tallats a daus petits). Deixem que vagi fent la xup xup, es vagi concentrant però si queda massa espès es aconsellable tirar-hi una mica d´aigua.
- Cap al final de la cocció tornem a posar-hi els trossos de bacallà tot deixant-los coure una mica més amb tot el tomàquet durant uns cinc minuts més o menys.
Per acompanyar aquesta recepta podrieu triar perfectament un vi rosat amb cos, un negre fresquet o un blanc…de Lanzarote, un Tilama del celler Puro Rofe. Diferent, molt mineral, atractiu…
També, abans d´ensenyar-vos la recepta emplatada, us posem l´enllaç al nostre canal de youtube per si voleu veure la recepta en vídeo:
I finalment emplatem. Us hem donat les mides per a quatre persones malgrat que, com haureu pogut comprovar, el dia que vam fer de nou aquesta recepta només èrem dos a dinar!