Una nova recepta de fideus, amb la coneguda combinació pollastre i gambes que tants bons resultats acostuma a donar, i més si ho acompanyem amb pak-choi, un averdura francament especial que va super bé per als saltejats. Recepta Indonesia.
Ingredients:
2 pits de pollastre, 100 gr de cues de gamba pelades
150 gr de ceba tendra, 100 gr de ceba
3 dents d´all, 2 xilis vermells
150 gr de pak-choi, 10 gr de galanga fresca (o congelada, però arrel, no en pols)
200 gr de fideus a l´ou, oli, sal
salsa de soja, un xic de brou de pollastre
Bé, el procediment de sempre…tallar a juliana les cebes, l´all i el pak-choi a bastonets (les tijes i les fulles per separat). També la galanga, més picada (una mena de gingebre). Bullim apart els fideus, i darrerament jo també faig apart els pits de pollastre (filetejats) i després els tallo a trossos petits, però els podeu saltejar al wok juntament amb les gambes i després fer les cebes, l´all i la galanga, el xili a rodelles i el pak-choi. Quan ho tingueu tot saltejat ho junteu de nou al wok, amb els fideus, ho mulleu amb la salsa de soja i el brou i llestos. A la recepta original sofregeixen els fideus al wok en comptes de bullir-los, però a mi no m´acaba de convèncer aquesta opció, i al final fan una mena de creps i els barregen amb tota la resta d´ingredients, cosa que tampoc vaig fer. O sigui, el meu és un “bami goreng” diferent…