Börek a l´estil Diván

Això, amb pasta fullada feta a casa, deu ser espectacular. I amb pasta fullada (hojaldre) pre-cuinada va quedar boníssim…i estem parlant de pollastre amb ceba i herbetes, res més…algún dia probaré de fer-ho 100% jo, de moment em conformo amb la pasta pre-cuinada.

Ingredients:

1 pack de pasta fullada pre-cuinada

1 pit de pollastre

1 ceba grossa

3 grans d´all

anet

farigola

1 ou

sal, pebre

sèsam torrat

1 iogurt

dos talls de cogombre

Primer tallarem a filets el pit de pollastre i a la seva vegada els filets en tires. En una paella fem un sofregit de ceba i all, i quan ho tenim ben caramelitzat hi afegim el pollastre, donem unes voltes (es cou de seguida) i hi incorporem l´anet (una mica), la farigola, sal i pebre. Donem unes quantes voltes a tot plegat a fi que s´integrin bé les herbes i ho deixem reposar fora del foc.

Estirem la massa (bé, la pre cuinada ja et ve estirada de fet, però si amb el rodó l´estires una mica més guanyes uns quants “böreks” més) i hi fem una mena de rodones amb un motllo, un vas gran i ample, etc. Col.loquem una mica de la farsa al mig de cada rodona, les tanquem fent que quedin com unes boles, les untem d´ou batut i al final hi posem sèsam. Enfornem uns 25 minuts a 180 graus o fins que tots els “böreks” estiguin ben dauradets.

Ho acompanyem amb una salsa de iogurt batut amb cogombre, all, sal i pebre

Senzill, força ràpid i senzillament boníssim! (per cert, “Diván” és un hotel d´Istambul)

IMG_4418

Deixa un comentari