Un super aperitiu que, si el feu en temporada és ideal, però si no hi ha carxofa fresca en podeu posar de la en conserva…no serà el mateix, però també pot funcionar.
Ingredients:
2 verats
un manat d´alls tendres
2 carxofes
1 llimona i 1 llima
100 ml de salsa de soja
2 culleradetes de mel
1 gra d´all
oli d´oliva
sal, pebre
escuradents llargs o pals de broquetes
Pelem, tallem i posem en remull amb aigua i llimona (també hi podeu posar farina) les carxofes, les escaldem i les tallem a fi que puguin punxar-se bé en una broqueta. Netegem els alls tendres i els tallem a trossos d´uns tres cm. Rentem el verat i el tallem a daus grossos. Formem les broquetes posant un tros de cada cosa per dues vegades. Aixafem els alls i els sofregim en una paella, i en aquest mateix oli farem les broquetes. Abans, però, preparem la salsa: barregem suc de llima, mel i salsa de soja amb ratlladura de llima, que tirarem per sobre de les broquetes quan aquestes quasibé ja estiguin (jo crec, per cert, que vaig saltejar lleugerament els alls tendres abans de formar les broquetes…). I llestos, a servir-ho!