Una manera senzilla i alternativa de menjar bròquil gratinat que a casa va agradar molt.
Ingredients:
- 1 bròquil mitjà
- 1 porro
- 1 gra d´all
- 1 vaset de vi blanc sec
- 200 ml de crema de llet
- emmental ratllat
- sal
- pebre
Com fer la recepta del bròquil gratinat:
- Netegem, tallem i posem el bròquil (o brocoli, mai tinc clar com s´ha de dir aquesta varietat concreta) a coure al vapor.
- Mentrestant, tot i que trigarà només cinc minuts, daurem un gra d´all laminat.
- Incorporem els porros tallats molt fins i els potxem, ben potxats. Aproximadament un quart d´hora o vint minuts. Al final de tot mullem amb un vaset de vi blanc.
- Quan s´hagi evaporat hi posem la crema de llet, i deixem que es vagi reduint poc a poc, sense que quedi però gaire espès.
- Posem una cullerada de la salsa al fons d´una safata de pirex, els talls de bròquil i la salsa per sobre. Ho coronem amb abundant parmesà ratllat.
- Ho gratinem fins que estigui ben torrat, emplatem i servim.
- Us adjunto el link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: