Fantàstica recepta, unes broxetes de vedella amb una salsa que em torna boig, la satay, que la podeu fer a casa o comprar-la feta (no ho hauria de dir però està tremenda…). I fàcil, de veritat. Recepta de Sri Lanka
Ingredients:
entre mig kilo i 3/4 de K de carn de vedella (a daus)
70 gr de gingebre fresc, 20 de curcuma fresca
una mica de sal gruixuda, pebre negre mòlt al moment
salsa satay: 100 gr de ceba, 2 dents d´all, 1 xili vermell, mitja cullerada de llavors de loto, 10 fulles de curry, 10 gr de gingebre fresc picat, 1 cullerada de cilantre picat, 1 de comí, mitja de fonoll, mitja de cardamom, una punteta de clau en pols, 600 ml de llet de coco, sal
250 gr d´arròs basmati, mig litre d´aigua, sal
Preparem abans que res una pasta aromàtica per marinar els daus de vedella amb curcuma fresca, sal i pebre, tot triturat (amb turmix o matxacat al morter). Untem bé la carn i la reservem tapada a la nevera una hora.
Per fer la salsa (que també val molt la pena!) daureu la ceba amb les llavors de loto i les fulles de curry. Afegiu l´all i el gingebre, i uns minuts més tard el xili (sense llavors), el cilantre, el comí, el fonoll, el cardamom i el clau. Mulleu amb la llet de coco, remeneu i deixeu-ho coure entre 15 i 20 minuts.
Per fer l´arròs primer de tot l´heu de rentar, i després deixar-lo en remull mitja horeta. Aigua a bullir, l´arròs, i tot seguit baixeu el foc i que es vagi fent, tapat, fins que no quedi gens de líquid.
Per fer les broxetes clavarem els daus de carn a les “ídem” intercalant carn amb trossos d´all i gingebre. I està brutalíssim, amb la super salsa, l´arròs…genial!