Atenció amb aquesta recepta: lo dels tomàquets verds no és perquè sí. La salsa/sofregit que es forma amb ells és especial, i val la pena que els compreu realment verds per fer-la. I també que els complements que porta, cansalada i tonyina en llauna, poden o no aparèixer en la vostra interpretació del plat. Jo ho vaig posar tot i quedava bé, però també vaig pensar que la tonyina en concret potser es quedava fora la propera vegada…
Ingredients:
4 tomàquets verds, 100 gr de cansalada curada/baicon
80 gr de tonyina en llauna, juliverd
300 gr de bucantini, sal i pebre
Daurem l´all en una paella amb un xic d´oli, hi afegim la cansalada tallada a tires, i tot seguit els tomàquets, tallats ben petits. Deixe´m que el sofregit es vagi fent, lentament, i al final hi afegim la tonyina. Uns minuts més tard incorporem la pasta, ho anacarem bé, a consciència, i ho servim amb julivert picat per sobre.