Una autèntica sorpresa…tot i que hi havia alguna cosa que em feia pensar en la seva possible exquisidesa. I vaig encertar-la de ple.
Ingredients (6 px):
4 pomes golden
3 cullerades soperes de sucre
4 cullerades soperes de rom
1 cullerada i mitja d´aigua
per a la massa: 300 grams de farina, sal, 2 vasos (de vi) de llet, 3 cullerades soperes d´oli, 3 cullerades soperes de vi blanc, 1 cullerada sopera de sucre, 1 cullerada (de cafè) de llevat…i oli per fregir i sucre per al toc final.
Preparem primer la massa, que ha de reposar una bona estona. Barrejar en un bol gran la farina, la sal (una mica), el vi, l´oli, el sucre i la llet. Deixar-ho almenys una mitja hora.
Tot seguit peleu les pomes, les talleu o “setzaus” i les deixeu reposar durant mitja hora amb el sucre, l´aigua i el rom. unteu-les abans amb llimona si podeu.
Quan aneu a fer els bunyols afegiu el llevat a la massa, smergiu els trossos de poma (escorreguts i assecats amb paper de cuina) i amb l´oli ben calent aneu fregint els bunyols. I al moment de servir-los hi tireu sucre pel damunt.
Espectaculars!