Calamars estofats

Recepta fàcil, fàcil, aquests calamars estofats són una d´aquelles receptes que es posa tot en cru, tapes i deixes que vagi fent. Com a molt al final pots colar la salsa i reduir-la si t´ha quedat massa líquida, però això ja són figues d´un altre paner.

Ingredients:

  • 4 calamars mitjans/grossos
  • 1 pebrot vermell
  • 1 ceba
  • 2 dents d´all
  • 1 cullerada de concentrat de tomàquet
  • 150 ml de vi negre
  • farigola
  • 2 cullerades de llavors d´alcaravea (o d´ajwain…la meva alternativa)
  • 1 culleradeta de pebre de Jamaica
  • tres fulles de llorer
  • ratlladura de taronja

 

Com fer la recepta de calamars estofats:

  1. Posem un raig d´oli en una cassola  de ferro colat i sofregim durant cinc minuts la ceba tallada a juliana i el pebrot tallat a tires llargues.
  2. Afegim els alls, tallats a làmines, les llavors, el pebre de Jamaica i sofregim tot plegat cinc minuts més.
  3. Incorporem els calamars, ben nets, i cinc minuts més tard el concentrat de tomàquet, el llorer i la farigola. Remenem bé.
  4. Mullem amb el vi i , quan s´hagi evaporat l´alcohol tapem, baixem el foc i deixem coure mitja horeta.
  5. Cap al final de la cocció hi posem la ratlladura de taronja i ho servim amb arròs integral o arròs basmati.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *