Recepta fàcil, fàcil, aquests calamars estofats són una d´aquelles receptes que es posa tot en cru, tapes i deixes que vagi fent. Com a molt al final pots colar la salsa i reduir-la si t´ha quedat massa líquida, però això ja són figues d´un altre paner.
Ingredients:
- 4 calamars mitjans/grossos
- 1 pebrot vermell
- 1 ceba
- 2 dents d´all
- 1 cullerada de concentrat de tomàquet
- 150 ml de vi negre
- farigola
- 2 cullerades de llavors d´alcaravea (o d´ajwain…la meva alternativa)
- 1 culleradeta de pebre de Jamaica
- tres fulles de llorer
- ratlladura de taronja
Com fer la recepta de calamars estofats:
- Posem un raig d´oli en una cassola de ferro colat i sofregim durant cinc minuts la ceba tallada a juliana i el pebrot tallat a tires llargues.
- Afegim els alls, tallats a làmines, les llavors, el pebre de Jamaica i sofregim tot plegat cinc minuts més.
- Incorporem els calamars, ben nets, i cinc minuts més tard el concentrat de tomàquet, el llorer i la farigola. Remenem bé.
- Mullem amb el vi i , quan s´hagi evaporat l´alcohol tapem, baixem el foc i deixem coure mitja horeta.
- Cap al final de la cocció hi posem la ratlladura de taronja i ho servim amb arròs integral o arròs basmati.