Canelonets de tonyina amb crema de taronja i gingebre

Jo he posat “canelonets” perquè no vaig aconseguir uns talls de tonyina prou grossos per fer uns canelons normals…també crec que en tallar-m´ho a la peixateria potser no eren prou fins, millor congelar el tros de tonyina i llavors amb un bon ganivet (idealment amb la maquina de tallar fiambres…però clar, a les cases normalment no n´hi ha) fer uns filets ben prims. En qualsevol cas és un entrant, o aperitiu, molt recomanable, moltíssim!

Ingredients:

un bon tall del centre de la tonyina, d´uns 300/400 gr

25 gr de farina de blat de moro

250 ml de llet

la pell de dues o tres taronges

200 ml de suc de taronja

2 cullerades de Grand Marnier (o Cointreau)

1/2 arrel de gingebre ratllada

3 rovells d´ou

75 gr de sucre

 

Fem bullir la llet amb la pell de les taronges i el gingebre ratllat, retirant-ho del foc quan arrenqui el bull. Batre-ho amb els rovells, el sucre, la farina i la ratlladura de la pell de dues taronges. Ho tornem a posar al foc, lent, sense deixar de remenar-ho amb unes varetes, fins que hagi espessit, afegint al final el suc de taronja i el licor. Ho retirem del foc i deixem refredar.

Tallem llavors les làmines de tonyina (treieu-ho del congelador uns minuts abans) i les omplim de la crema. Les enrotllem com un caneló i per sobre hi escampem ratlladura de pell de taronja, decorant-ho si voleu amb una mica de reducció de vinagre balsàmic o acompanyant-ho de salsa de soja, que també hi queda força bé.

IMG_8714

Deixa un comentari