Aquesta recepta de canelons d´espinacs, bolets i gambes amb una salsa velouté de gambes son super resultons, molt fàcils de fer i una excel.lent alternativa per als clàssics canelons de Sant Esteve. Molt més lleugers, la clau us diria que és fer un bon brou de gambes. Ara us ho explico
Ingredients:
- 600 gr d´espinacs congelats
- 20 gambes vermelles congelades
- 200 gr de bolets (camagrocs, trompetes…)
- 20 plaques de canelons
- brou de peix
- 50 gr de farina i 50 de mantega
- sal i pebre
Com fer la recepta dels canelons d´espinacs, bolets i gambes:
- Hem de començar posant a descongelar les gambes, dins d´una bossa tancada hermèticament, amb aigua. Paralelament posem a bullir per separat aigua per coure la pasta dels canelons i per descongelar els espinacs.
- Posem a hidratar els bolets, en cas que n´utilitzem de secs.
- Un cop està tot descongelat i hidratat ho saltegem junt i ho piquem ben petit.
- Ho posem dins d´una màniga pastissera i comencem a donar forma als canelons.
- Fem bullir els caps de les gambes amb el brou de peix durant uns vint minuts. Tot seguit ho deixem reposar vint minuts més.
- Ho colem i comencem a fer la veloute. Desfem la mantega, barregm la farina i anem mullant amb el brou de gambes, remenant quasibé tota l´estona, fins que tingui la textura adequada.
- I finalment posem els canelons en una safata i la velouté de gambes per sobre.
- Amb aquest plat us recomana un super vi de la Ribeira Sacra fet amb godello. Quanta més criança en ampolla tingui, millor.
- I aquí us deixem un petit video resum de la recepta:
Reblogged this on Celler-Adocse.