Carbassa al forn

Aquesta és una recepta fantàstica, de veritat, on la carbassa al forn es cou juntament amb la ceba vermella, ben marinades, i ja fora del forn s´hi afegim la salsa de tahina. Es un plat en sí mateix, pot funcionar com a entrant perfectament i també com a part d´un plat únic tant amb llegums com amb carn. Es una verdura versàtil que s´adapta perfectament a múltiples combinacions de plats.

 

Ingredients:

  • 600/800 gr de carbassa, amb la pell si és ecològica
  • 2 cebes vermelles,
  • 3 cullerades de tahina,
  • el suc d´una llimona
  • 1 cullerada de za´atar, 30 gr de pinyons,
  • 1 gra d´all (opcional)
  • sal i pebre

 

La recepta pas a pas:

  1. Mentre escalfem el forn a 200 graus,  tallem la ceba a quarts o vuitens i la carbassa a quadrats mitjans o el tipus de tall estil “patates braves” que li dic jo. El tema és que no siguin molt grans ja que aixií equilibrem més o menys les coccions tant de ceba com carbassa, quedant la primera amb un toc cruixent francament interessant
  2. Bé, però abans de parlar del final de la cocció millor que tornem al principi, quan ho barregem en un bol amb oli, sal i pebre i ho enfornem durant uns 20 minuts, potser 25. Podeu intentar també de posar-hi za´atar en aquest moment en comptes de que sigui el toc final de la recepta, el contrast és interessant. Aquesta combinació d´espècies, la veritat, s´està convertint en quelcom imprescindible a la meva cuina. Punxeu la carbassa abans d´apagar el forn i sobretot, durant la cocció, controleu que la ceba no es cremi.
  3. Per preparar la salsa heu de barrejar la tahina amb el suc de llimona i, si cal, una mica d´aigua. Molt probablment l´aigua us farà falta, ja que si només hi poseu suc de llimona us quedarà massa àcid. Podeu posar-hi un all xafat…jo en vaig prescindir però potser estaria bé de posar-ne un d´escalivat. També haureu de saltejar breument els pinyons, i quan la carbassa estigui a punt poseu la salsa i els pinyons per sobre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *