Aquesta és una recepta fantàstica, de veritat, on la carbassa al forn es cou juntament amb la ceba vermella, ben marinades, i ja fora del forn s´hi afegim la salsa de tahina. Es un plat en sí mateix, pot funcionar com a entrant perfectament i també com a part d´un plat únic tant amb llegums com amb carn. Es una verdura versàtil que s´adapta perfectament a múltiples combinacions de plats.
Ingredients:
- 600/800 gr de carbassa, amb la pell si és ecològica
- 2 cebes vermelles,
- 3 cullerades de tahina,
- el suc d´una llimona
- 1 cullerada de za´atar, 30 gr de pinyons,
- 1 gra d´all (opcional)
- sal i pebre
La recepta pas a pas:
- Mentre escalfem el forn a 200 graus, tallem la ceba a quarts o vuitens i la carbassa a quadrats mitjans o el tipus de tall estil “patates braves” que li dic jo. El tema és que no siguin molt grans ja que aixií equilibrem més o menys les coccions tant de ceba com carbassa, quedant la primera amb un toc cruixent francament interessant
- Bé, però abans de parlar del final de la cocció millor que tornem al principi, quan ho barregem en un bol amb oli, sal i pebre i ho enfornem durant uns 20 minuts, potser 25. Podeu intentar també de posar-hi za´atar en aquest moment en comptes de que sigui el toc final de la recepta, el contrast és interessant. Aquesta combinació d´espècies, la veritat, s´està convertint en quelcom imprescindible a la meva cuina. Punxeu la carbassa abans d´apagar el forn i sobretot, durant la cocció, controleu que la ceba no es cremi.
- Per preparar la salsa heu de barrejar la tahina amb el suc de llimona i, si cal, una mica d´aigua. Molt probablment l´aigua us farà falta, ja que si només hi poseu suc de llimona us quedarà massa àcid. Podeu posar-hi un all xafat…jo en vaig prescindir però potser estaria bé de posar-ne un d´escalivat. També haureu de saltejar breument els pinyons, i quan la carbassa estigui a punt poseu la salsa i els pinyons per sobre.