Aquesta recepta de carbassa gratinada pot ser un entrant en sí mateixa o que també es pot utilitzar, com de fet vaig fer jo, en una altra recepta on la carbassa no sigui la protagonista absoluta. Vaja, en una recepta que faci d´acompanyament. Jo ara us explico la recepta en sí, molt bona, per cert, i amb l´important detall que necessiteu una certa previsió per fer-la ja que es necessita un marinat de mínim dotze hores. I bé, lo del nom de la recepta…no és realment un gratinat, es cou al forn, però Ottolenghi l´anomena així al llibre d´on l´he treta i m´ha fet gràcia posar el mateix nom…
Ingredients:
- 1 kilo de carbassa,
- 1 ceba,
- 1 dent d´all
- un tros de gingebre,
- 1 iogurt natural,
- 10 gr de mantega
- 1 culleradeta de garam masala
- 1 culleradeta de curcuma,
- 1 culleradeta de cilantre
- 1/2 culleradeta de canyella
- un polsim de pebre de caiena,
- sal
- pebre negre
Com fer la recepta de la carbassa gratinada:
- Sofregim la ceba amb mantega (o oli) i l´all.
- Quan estiguin quasibé a punt hi afegim les espècies, barregem i ho retirem.
- Incorporem el iogur i tot plegat ho utilitzem per marinar la carbassa (tallada a daus), tota la nit a la nevera….o un mínim de cinc horetes.
- L´endemà al migdia escalfeu el forn a 200 graus .Enfornem durant uns 45 minuts i llestos.
- Abans de servir-ho hi tireu un xic de pebre de caiena i rectifiqueu de sal i pebre.
- Us deixem l´enllaç al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: