Aquesta recepta de carn amb pinya, vedella concretament i cap de mort per ser més exactes, no sé ben bé d´on la vaig treure, però sí que la vaig fer fa molts anys i que recentment la vaig recuperar fent-la amb fruita natural i no enllaunada. Cuinada amb una cocotte, la salsa adquireix una importància especial en aquest plat.
Ingredients:
- Cap de mort (babilla), sobre el kilo i mig
- 1/2 pinya natural
- un grapat de panses remullades amb rom
- el suc de mitja pinya
- 1/2 vas de vi ranci
- 1 vas i mig de vi blanc
- 8 claus
- 2 trossos de guindilla
- 1 cullerada sopera de farina
- oli,
- margarina,
- sal,
- pebre
Com fer la recepta de carn amb pinya:
- Poseu la carn a macerar dins de la cocotte que després utilitzareu per fer-la amb el rom, les panses (un grapat), els claus (incrustats a la carn), el bitxo, el suc de mitja pinya i un parell de talls. Donar-li la volta un parell o tres de vegades durant una hora.
- Passat aquest temps reserveu la carn i el suc de la maceració per separat. Poseu oli a la cocotte i daureu la carn.
- Per preparar la salsa amb la que courem la carn tirem-hi primer la farina, un parell de voltes i tot seguit la maceració, excepte les panses. Afegir-hi el vi blanc, salpebrar i deixar coure aprox una hora i mitja, donant-li la volta a la carn unes quantes vegades a foc lent quan hagi arrencat el bull.
- Mentrestant saltegem ,amb una mica de mantega, la pinya que no hem utilitzat fins ara amb les panses i ho reservem.
- Un cop cuita la carn la tallem a rodanxes i la deixem reposant uns 20 minuts amb la salsa, fora del foc.
- I finalment recueprem la pinya saltejada apart i la juntem amb tota la carn, fent que arrenqui el bull breument, baixant el foc i deixant que faci tot plegat una mica de xup xup durant cinc minuts.
- I emplatem.
- Amb aquesta recepta us recomanem un vi negre amb cos, delicat i fresc com és el Telescopico Frontonio 2017, una gran carinyena del celler aragonés Bodegas Frontonio.
Us deixem també el link al nostre canal de Youtube per si voleu veure la recepta en vídeo: Heu de tenir en compte que les mides de la recepta del video son per quatre persones i les d´aquest post per sis…i que al final surten al video…les de la recepta!
tomayá!!! boníssim!!!