Les carrilleras al vi negre, estofades, son un plat exquisit, facil de preparar però de cocció molt llarga, lenta i pausada, imprescindible per aconseguir que es desfacin tot just tallar-les. Són la mateixa peça que les galtes, percert, sempre però parlant de la vedella.Al blog hi ha vàries versions, aquestes cuinades exclusivament amb vi negre.
Ingredients:
- 4 carrilleras
- 2 cebes
- 2 porros
- 4 grans d´all
- 2 tomàquets
- 2 pebrots xoriceros
- 1 ampolla de vi negre
- 1 cullerada de farina
- oli extra verge
Com fer la recepta de les carrilleras al vi:
- Netegem bé les carrilleras i les marquem en una cassola per tots els costats, ben marcades. Les reservem.
- En aquesta mateixa cassola hi sofregim les cebes i els porros. Quan siguin ben rossos hi afegim les tomàquets, els alls i els pebrots. Ho tapem i ho sofregim tot junt uns deu minuts.
- Recuperem les carrilleres i les posem a l´olla amb les verdures, mullem amb el vi negre i deixem coure a foc lent durant unes tres hores, tres i mitja en aquesta ocasió, però depenent de la mida podria arribar a les quatre hores de cocció.
- A partir de les tres hores comprobeu el punt de la carn i si ja està prou melosa, si quasibé es desfà, les retireu de la cassola. Passem totes les verdures pel xinès i posem el suc de la cocció a l´olla. Portem a ebullició i reduïm fins a obtenir consistència de salsa. Quan li manqui uns pocs minuts posem de nou les carrilleres a l´olla per aconseguir que s´impregnin bé de la salsa i en uns pocs minuts les tindreu llestes.
- Si voleu anar més per feina dissoleu una cullerada de farina amb una mica de la salsa apart i tot seguit ho tireu a la cassola on esteu fent la reducció.
- Així doncs, emplatem…
- Amb aquest plat us recomano que feu una bona tria i escolliu un bon vi negre, amb solera i llarga criança com aquest merlot del celler Can Ràfols dels Caus, de la DO Penedès (subzona del Garraf): el Caus Lubis.
- Us adjunto el link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:
Reblogged this on Celler-Adocse.