Plat típicament representatiu de la cuina d´en Lladonosa, també podria incorporar a la seva denominació la costella de porc, ja que hi és present en semblant quantitat a la butifarra. Un plat de tardor o d´hivern boníssim!!!
Ingredients (4/6 px):
1 conill tallat a octaus
una costella de porc tallada a daus
una butifarra tallada a trossos més aviat petits
cargols a gust del cuiner (o dels comensals!)…ja cuits
50 gr de pernil salat
1 ceba gran
4 tomàquets madurs
1/2 culleradeta de pebre en gra
4 grans d´all
25 gr d´avellanes torrades
1 manat d´herbes (llorer, marduix, orenga)
En una cassola sofregirem els trossos de conill salats, la costella i la botifarra, tot a trossos més aviat petits. En el mateix oli fem un sofregit, començant per la ceba i seguint pel pernil salat i el pebre en gra matxacat al morter. Un parell de minuts més tard hi afegim els tomàquets (com sempre, sense pell ni llavors). Quan estigui ben concentrat posem totes les carns a la cassola de nou, els cargols (jo els vaig comprar ja cuits…molt millor), les herbes i ho cobriu amb aigua o amb brou de pollastre. Ambdues opcions són vàlides, jo normalment sóc partidari sempre del brou (i aquí també ho vaig fer) però admeto que en aquesta recepta en concret l´opció de l´aigua la trobo perfectament assumible. En qualsevol cas doncs ho cobriu també amb una tapa i deixeu coure una mitja hora aprox. Passat aquest temps hi afegim una picada feta al morter amb els alls i les avellanes i deixem concentrar bé la salsa (podeu enretirar temporalment el tall de la cassola, reduirà millor). No per fer cada dia, ni cada setmana, però excel.lent…i amb les sobres podeu fer uns fideus boníssims!!!