Ceviche de bonitol

Ceviche de bonitol

Quan un pensa en ceviches, paraula intraduïble, no acostuma a pensar en un ceviche de bonitol, o almenys ho ho solia fer. Penses abans en marisc, en corvina, en rap o llonarro però…amb peix blau? Doncs sí, es fa més, i la gent de “El comidista” el fa amb soja, un bingo assegurat. Això sí, amb la condició que el peix sigui super fresc i, potser, abans de fer-lo el congeleu vosaltres mateixos.

Ingredients:

  • Un bonitol de mig kilo aprox
  • El suc de tres llimes
  • Vinagre de vi blanc
  • salsa de soja (un parell de cullerades, aprox)
  • Una ceba vermella
  • Un bitxo picat (o pebre de cayena en pols)
  • Coriandre fresc picat
  • sal,
  • pebre

Com fer la recepta de ceviche de bonitol:

 

  1. Talleu a daus el bonitol. Heu de demanar a la peixateria que us el filetegin i, si pot ser, que us treguin la pell, tot i que al ser tan fina no és un problema si la deixeu.
  2. La ceba la volem tallada a juliana, i la deixeu reposar una bona estona en vinagre (mitja/una hora).
  3. Barregeu el suc de llima, la salsa de soja i el picant.
  4. Ruixeu el peix,  salpebreu al gust i ho deixeu uns quinze minuts màxim a la nevera.
  5. Quan ho aneu a servir hi escampeu la ceba i el cilantre fresc, picat, per sobre.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *